Pitkäaikainen kaupunginvaltuutettu Pekka Reinikainen palaa ehdokkaaksi Helsingissä – ”Myllerryksessä kokemuksesta voi olla hyötyä”

5.3.2021 klo 11:29 Politiikka Kristiina Kunnas

Helsingin Kristillisdemokraattien ehdokaslista täyttyy vauhdikkaasti. Kova lisäys listaan saatiin torstaina, kun lääkäri Pekka Reinikaisen uutisoitiin lähteneen mukaan vaaleihin. Reinikainen toimi kaupunginvaltuutettuna 1989–2008.

– Lähdin uudelleen ehdokkaaksi, koska Helsinki on suurten muutosten myllerryksessä, kokenut kuntapäättäjä, lääkäri Pekka Reinikainen kertoo KD-Lehdelle.

–  Kokemuksesta voi olla hyötyä, Reinikainen uskoo.

Pekka Reinikainen istui Helsingin kaupunginvaltuustossa 20 vuotta, 1989–2008.

Reinikainen, 73, on pitkän linjan kuntapäättäjä. Hän toimi Helsingin kaupunginvaltuustossa 20 vuotta, 1989–2008. Kaupunginhallituksessa hän istui neljä vuotta, sosiaalilautakunnassa 12 vuotta, yleisten töiden lautakunnassa ja Korkeasaaren eläintarhan johtokunnassa neljä vuotta.

Helsingin kaupunginvaltuustossa KD:n ja Sinisten yhteistä valtuustoryhmää johtava Mika Ebeling kertoo pyytäneensä Reinikaista mukaan. Helsingin valtuustoryhmässä on tällä kaudella toiminut kaksi pastoria, Ebeling ja varavaltuutettu Mauri Venemies.

– Kysyimme Pekkaa useamman kerran. Pekka on TV7:ssä toistuvasti käsitellyt koronapandemian hoitoa. Koronan toisen aallon voimakkuus sai meidät molemmat nyt ymmärtämään, että häntä tarvitaan.

– Korona-aikana tarvitsemme kipeästi lääkäriehdokkaita. Saimme eilen myönteisen vastauksen Reinikaiselta. On suuri ilo, että hän on mukana, Ebeling toteaa.

Ebeling ja Reinikainen istuivat kolme kautta yhdessä Helsingin kaupunginvaltuustossa, ja ovat kollegoita myös HOK-Elannon edustajistossa.

Pekka Reinikainen on tehnyt pitkän uran lääkärinä. Hän on toiminut 40 vuotta terveyskeskuslääkärinä Helsingissä.

Pekka Reinikainen on tehnyt pitkän uran lääkärinä. Hän on toiminut 40 vuotta terveyskeskuslääkärinä Helsingissä.

– Lääkäriliiton valtuuskunnassa on neljäs kausi menossa. Minulla on useita luottamustehtäviä eri lääkärijärjestöissä, Reinikainen kertoo.

Alkoholipoliittisiin ratkaisuihin voimakkaasti kantaa ottava Reinikainen toimi parinkymmenen vuoden ajan Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnassa.

– Olin tekemässä vuoden 1995 alkoholilakia ja paria valtakunnallista päihdeohjelmaa.

Reinikainen on ollut kirkolliskokouksen jäsen 16 vuotta ja hiippakuntavaltuustossa 20 vuotta.

– Nykyään teen TV7:n viikoittaista lääkäriohjelmaa, Reinikainen kertoo.

Hän toimii Luominen ry:n hallituksessa ja lääketieteellistä tutkimusta tukevassa säätiössä. Hän  kirjoittaa myös tietokirjoja ja blogia luominen.fi -sivustolle.

 

Pekka Reinikaisen blogi

Voit lukea Pekka Reinikaisen blogia luominen.fi -sivustolta täältä

 

 

Ylös