”Jo nyt rokotteita kasautuu varastoihin, entä kun maahantuonti tuplaantuu?” – Antero Laukkasen mukaan Suomi on pulassa ellei rokotteiden jakelu ja rokotustahti nopeudu

12.3.2021 klo 12:37 Politiikka Samuli Rissanen

Laukkasen mukaan Suomi on pulassa koronarokotteiden saapumismäärän tuplaantuessa, mikäli rokotustahti ei korjaannu.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen toi eduskuntakeskusteluun tällä viikolla koronarokotusten pullonkaulan: Rokotustahti on hidas, mutta toisaalta rokotteita makaa runsaasti. varastoissa. Sekä rokottamistahdissa että jakelunopeudessa on siten kirittävää.

– Jos nyt rokotteita kasautuu varastoihin, niin mitä sitten kun maahantuonti tuplaantuu nykyisestä?

Huhtikuussa rokotteiden saapumismäärän arvioidaan kaksinkertaistuvan, ja jakelumenettelyt pitäisi olla siihen mennessä kunnossa.

– Jos nyt rokotteita kasautuu varastoihin, niin mitä sitten kun maahantuonti tuplaantuu nykyisestä? Päivittäistä rokotustahtia on lisättävä. Nyt rokotuksia annetaan keskimäärin 15 000-20 000 vuorokaudessa.

Laukkasen mukaan kaikki mahdolliset toimijat, mukaanlukien yksityinen sektori ja työterveyshuolto, on nyt valjastettava työhön, jotta suomalaisten rokotussuoja lisääntyisi mahdollisimman nopeasti.

– Rokotuksien mahdollisimman nopea antaminen tulee olla hallituksen prioriteetti. Päivässä pitäisi pystyä rokottamaan 40 000, jotta ennen kesää olisi annettu kansalle rokotussuoja. Nyt hallitus keskittyy siihen, miten Suomi suljetaan. Tämä linja tulee Suomelle kalliiksi, Laukkanen sanoo.

THL:n mukaan tähän mennessä on annettu 625 000 rokotusta, joista 86 000 on ollut toisen kerran rokotuksia. THL:n tietojen mukaan Suomeen on saapunut kaikkiaan 905 000 rokotetta. Näistä on arviolta varastoissa jakamatta 200 000-250 000 rokotetta.

 

 

Ylös