Loviisa Kaartokallio haluaa, että raitiotiekiskojen sijasta Vantaalla sijoitetaan ihmisiin

15.3.2021 klo 12:48 Henkilöt Merja Eräpolku

– Luottamushenkilönä tahdon edistää perheiden, lasten ja nuorten hyvinvointia Vantaalla sekä kehittää kotikaupunkiani niin, että alueet eivät eriarvoistu ja alueellinen viihtyvyys, turvallisuus ja vireys kasvavat, sanoo Loviisa Kaartokallio.

Vantaalainen luokanopettaja ja neljän pojan äiti Loviisa Kaartokallio, 42, on ollut mukana kunnallispolitiikassa kaksi kautta. Kuluneen vaalikauden hän on toiminut Vantaan varavaltuutettuna ja vapaa-ajan lautakunnan jäsenenä.

– Lähdin jälleen ehdokkaaksi, koska koen, että kuntapäättäjänä voin aidosti vaikuttaa kuntalaisten hyvinvointiin kehittämällä toimivampaa ja monipuolisemmin palvelevaa kuntaa sekä nostaa esiin tärkeitä näkökulmia muun muassa perheiden, lasten ja nuorten elämästä.

Vantaan Nikinmäessä miehensä ja neljän poikansa kanssa elävä Kaartokallio kuvaa itseään energiseksi, uteliaaksi ja vuorovaikutteiseksi ihmiseksi.

– Elämä on minulle lahja, jossa vaikuttaminen lähimmäisten parhaaksi on annettu tehtäväksi.

Huolena Vantaalla on kaupungin talous, perheiden, lasten ja nuorten tuen riittämättömyys, alueellinen levottomuus ja väkivalta sekä kunnan asukasmäärän voimakas kasvu.

– Myös yksinäisten ja ikäihmisten määrän ennakoidaan kasvavan reilusti, joten vanhuspalveluiden laatu ja riittävyys on myös yksi huolenaihe.

Kaartokallion mukaan Vantaalla tarvitaan suurempia reursseja perheille, lapsille ja nuorille tarjottavaan tukeen, esimerkiksi perhepalveluiden kehittämiseen, varhaiskasvatuksen ja peruopetuksen ryhmäkokojen rajaamiseen, oppimisen tukeen ja harrastamisen mahdollistamiseen.

– Haluan, että Vantaata kehitetään sen omaleimaiset kylät ja keskukset huomioiden peruspalveluihin panostaen.

– Vastustan raitiovaunu-hanketta tässä kuntataloustilanteessa – kiskojen sijasta tulee sijoittaa nyt ihmisiin. Vantaa ei ole Helsinki eikä Tampere, Vantaa voi ylpeästi olla Vantaa ilman raitiotiehankettakin.

Kaartokallion perheen pojista vanhin on jo armeijassa, kuopus viisivuotias energiapakkaus.

– Harrastan liikuntaa ja perheen kanssa retkeilyä sekä ajoittain kirjoittamista ja lukemista. Olen mukana seurakuntani nuorisotyössä ja lapseni koulun vanhempainyhdistysaktiivi.

Loviisa Kaartokallio on kunnallisten luottamustoimiensa ohella myös Vantaan yhteisen kirkkovaltuuston, Helsingin hiippakuntavaltuuston ja Korson seurakuntaneuvoston jäsen.

 

Ylös