Espoon valtuustoon pyrkivälle Jukka Uosukaiselle tärkeää on kestävän kehityksen edistäminen kokonaisvaltaisesti

17.3.2021 klo 15:16 Politiikka Merja Eräpolku

–  Haluan jälleen tehdä luottamustyötä kotikuntani hyväksi. Kristillisdemokraatit edustavat parhaiten henkisiä arvojani ja puolustavat parhaimmin myös haavoittuvassa asemassa olevien asukkaiden tarpeita, kertoo ensi kertaa KD:n listalla ehdokkaana oleva Jukka Uosukainen.

Espoolainen diplomi-insinööri Jukka Uosukainen, 66, työskentelee johtavana asiantuntijana valtioneuvoston kansliassa. Hän on kansainvälisen kestävän kehityksen, ympäristöasioiden ja ilmastonmuutoksen vastaisen työn kokenut asiantuntija.

– Olen työskennellyt Afrikassa kehitysyhteistyön parissa ja johtanut YK:n ilmastoteknologian keskusta. Espoo on ollut kotikaupunkini yli 60 vuotta ja myös ensimmäinen työnantajani 80-luvulla.

Uosukainen on toiminut aiemmin Espoossa luottamustehtävissä Vihreiden riveissä varavaltuutettuna, kaupunginhallituksessa, Espoon sähkössä ja kaupunkisuunnittelulautakunnassa.

Palattuaan pitkältä YK-virkakomennukselta hän on valmis jatkamaan luottamustehtävissä ja jakamaan kokemustaan ympäristön, hallinnon ja kansainvälisen yhteistyön alalla.

Espoon on oltava suunnannäyttäjä hiilineutraalin kunnan saavuttamisessa.

Uosukaiselle tärkeä tavoite on Espoon kestävän kehityksen edistäminen niin talouden, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kuin ympäristön kannalta.

– Kaikki voimat pitää kohdistaa elvyttävän ja innovatiivisen Espoon talouden eteen, mutta ketään ei saisi jättää jälkeen.

– Espoon on oltava suunnannäyttäjä hiilineutraalin kunnan saavuttamisessa, koska meillä on siihen ehkä parhaimmat tiedolliset ja tekniset edellytykset. Tämä kuitenkin merkitsee myös asenteellista muutosta kulutustottumuksissamme. Meillä on vielä haasteita osoittaa nuorisollemme, että välitämme myös heidän tulevaisuudestaan, Espoonlahdessa asuva Jukka Uosukainen muistuttaa.

 

Ylös