KD ja Siniset: Kuntavaalit ratkaisevat Malmin lentokentän kohtalon

18.3.2021 klo 08:55 Politiikka Samuli Rissanen

– Malmin kentän kohtalon kannalta on ratkaisevaa, miten uusi valtuusto suhtautuu aloitteeseen, valtuustoryhmän puheenjohtaja Mika Ebeling sanoo.

Helsingin KD:n ja Sinisten valtuustoryhmä on pettynyt lentotoiminnan kieltoon Malmin lentokentällä. Puolueet ovat jatkuvasti pyrkineet säilyttämään Malmin lentokentän ilmailukäytössä, mutta tuloksetta.

– Malmin kentän kohtalon kannalta on ratkaisevaa, miten uusi valtuusto suhtautuu aloitteeseen

Valtuustoryhmän puheenjohtaja Mika Ebeling uskoo, että kuntavaalit ratkaisevat Malmin lentokentän kohtalon. Uusi kaupunginvaltuusto saa hänen mukaansa hyvin todennäköisesti eteensä noin 30 000 ihmisen allekirjoittaman kuntalaisaloitteen neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämisestä Malmi-asiassa.

– Malmin kentän kohtalon kannalta on ratkaisevaa, miten uusi valtuusto suhtautuu aloitteeseen, Ebeling arvioi.

KD ja Siniset ovat sitoutuneet puolustamaan Malmin kenttää myös tulevalla kaudella. Puolueiden mielestä Malmin lentokentällä on tärkeä merkitys huoltovarmuuden kannalta, ja alue on keskeinen virkistysalue.

– Malmin kenttä on täysin ainutlaatuinen aarre, joka täytyy ehdottomasti säilyttää ilmailukäytössä. Me jatkamme Malmin puolustamista, korostaa valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Toni Ahva. Hän muistuttaa, että Siniset teki vuonna 2017 valtuustoaloitteen kunnallisen Malmi-kansanäänestyksen järjestämisestä, mutta vanhat puolueet kaatoivat sen.

– Nyt kuntavaaleissa on viimeinen tilaisuus pelastaa Malmin lentokenttä.

KD ja Siniset vetoaa muihin puolueisiin, jotta ehdokkaat kertoisivat Malmi-kantansa avoimesti ennen vaaleja.

Kuntalaiset voivat tarkistaa oman ehdokkaansa Malmi-kannan esimerkiksi tällä sivustolla.

Ylös