Terveyskeskuslääkäri Ari Mönttinen lähti ehdolle Lohjalla ja kannustaa kristittyjä mukaan yhteiskunnalliseen päätöksentekoon

20.3.2021 klo 10:37 Politiikka Merja Eräpolku

Terveyskeskuslääkäri Ari Mönttinen uskoo, että perusterveydenhoidon parempi resurssointi vähentää kalliimman erikoissairaanhoidon tarvetta. Hän haluaa rohkaista kristittyjä mukaan yhteiskunnalliseen päätöksentekoon.

Yleislääketieteen erikoislääkäri Ari Mönttinen lähti ensi kertaa Kristillisdemokraattien kuntavaaliehdokkaaksi Lohjalla.

– Nyt oli ulkoisten olosuhteiden vuoksi ja ajankäytöllisesti sopiva sauma. Olin tehnyt myönteisen päätökseni jo ennen osaston yhteydenottoa, kertoo Mönttinen.

Hän osasi odottaa yhteydenottoa, koska paikallisosastosta häntä oli kysytty ehdolla jo aiemmissa vaaleissa.

– Puoluevalintana KD oli itsestäänselvyys vakaumuksellisista syistä ja koska muut puolueet ovat kuluneella vuosikymmenellä tehneet niin linjatonta politiikkaa.

Muut puolueet ja mielipiteet täyttävät saamansa tilan enemmän kuin mielellään.

– Merkittävin oli kuitenkin se oivallus, että mikäli me kristityt emme käytä saavutettavissa olevaa päätösvaltaa, niin muut puolueet ja mielipiteet täyttävät saamansa tilan enemmän kuin mielellään, hän muistuttaa.

Mönttisen keskeiset tavoitteet kuntapäätöksenteossa liittyvät paitsi perusterveydenhuollon riittävään resurssointiin niin myös ikääntyvien ja nuorten tilanteeseen.

– Seniorien huolto, palveluasumisen saatavuus ja kotihoidon tukeminen, tulee saada sille tasolle, että vanhenemista ei tarvitse pelätä, eikä vastuuta ottavien omaisten nääntyä.

– Erityisesti yläasteikäisten ja ammattiin valmistuvien nuorten tulevaisuuden näkymät pitää saada positiivisiksi niin, ettei tarvitse lähteä haahuileviin kokeiluihin eikä ahdistua tulevaisuuden vuoksi, Mönttinen korostaa.

– Uskon, että näissä teemoissa ymmärrystäni laajentaa lastentarhanopettaja-luokanopettajapuoliso. Meillä on kolme aikuista lasta, joista yksi yrittäjänä ravintola-alalla.

Ari Mönttinen on toiminut kotimaassa terveyskeskuksissa ja myös kouluttanut nuoria lääkäreitä. Ulkomailla hän on palvelut Punaisen Ristin tehtävissä katastrofialueilla. Kokemusta hänellä on  katastrofiolosuhteiden lisäksi myös kehitysaputyöstä.

Ari Mönttinen  KD-Kompassissa Radio Deissä, la 20. maaliskuuta klo 12.50

Lohjalainen kuntavaaliehdokas, terveyskeskuslääkäri Ari Mönttinen on Merja Eräpolun haastattelussa lauantaina 20. maaliskuuta klo 12.50. Ohjelmassa keskustellaan etenkin terveyskeskuspalveluista ja siitä, miten perusterveydenhuoltoa voidaan vahvistaa.

Radio Dei lähettää ohjelman uusintana maanantaina 22.3. klo 22.40. Voit kuunnella ohjelman myöhemmin myös puolueen kotisivuilta kd.fi tai täältä

Ylös