”Vaatii rohkeutta voittaa itsensä ja tulla näkyväksi”, Helsingin ensikertalainen KD-ehdokas Iina Mattila sanoo

22.3.2021 klo 12:24 Henkilöt Kristiina Kunnas

Iina Mattila on tehnyt töitä politiikan parissa, mutta vasta nyt hän on ensimmäistä kertaa kuntavaaliehdokkaana. – Vaatii rohkeutta uskaltaa tulla näkyväksi omilla kasvoillaan ja mielipiteillään, Helsingissä Kristillisdemokraattien listalle lähtenyt Mattila sanoo.

– Politiikka on kiinnostanut minua lapsesta asti. Vaikka olen tehnyt töitä politiikan parissa, en ole nuorisovaltuustovaaleja lukuun ottamatta ollut koskaan missään vaaleissa ehdolla, Iina Mattila, 35, sanoo.

–  Vaatii rohkeutta uskaltaa tulla näkyväksi omilla kasvoillaan ja mielipiteillään, ja usein tuntuu, ettei ikinä ole riittävän valmis ja pätevä. Ja juuri siksi täytyy uskaltaa lähteä liikkeelle keskeneräisenä ja nöyrtyä oppimaan matkalla.

Iina Mattila työskenteli pitkään Kristillisdemokraattisessa eduskuntaryhmässä. Kiinnostus politiikkaan ei ole vuosien varrella kadonnut.

– Viimein näissä vaaleissa päätin lähteä ehdolle suurimpana tavoitteenani voittaa itseni ja uskaltaa tulla näkyväksi.

Miksi sitten juuri Kristillisdemokraatit?

–  Sitä minun ei ole tarvinnut kovin usein miettiä. Edustuksellinen demokratia toimii parhaiten ja aidoimmillaan silloin, kun jokainen vaikuttaa siinä puolueessa, joka parhaiten vastaa omaa ajatusmaailmaa.

Edustuksellinen demokratia toimii parhaiten ja aidoimmillaan silloin, kun jokainen vaikuttaa siinä puolueessa, joka parhaiten vastaa omaa ajatusmaailmaa.

Iina Mattila kertoo olevansa kotoisin viljelijäperheestä, jossa arvostetaan Raamattua ja rukoillaan isänmaan puolesta.

– Ala-asteikäisenä minuun teki vaikutuksen Antero Mooses Laukkanen, joka rukoili eduskunnassa. Kun 14-vuotiaana valmistauduin nuorisovaltuustovaaleihin, otin yhteyttä kotikuntani kansanedustajaan Sakari Smedsiin ja luin ensimmäistä kertaa puolueen periaateohjelman.

– Olin siihen tyytyväinen, ja olen pitkälti edelleen. Kristilliset arvot, inhimillisyys ja heikommista huolehtiminen, vapauden ja vastuun suhde, kauaskantoisuus päätöksissä, yrittäjyyden merkityksen ymmärtäminen ja ajatus siitä, että päätökset tehdään mahdollisimman lähellä ihmistä. Muiden muassa näitä asioita kristillisdemokratiassa arvostan.

Iina Mattila asuu Kruununhaassa ja työskentelee tällä hetkellä järjestökentällä. Omaa perhettä ei ole, mutta ystävät ja sukulaiset ovat tärkeitä.

– Rakkaimpien ihmisten paikkaa pitävät kaikenikäiset läheiset yhdestätoista sisarustenlapsesta aina 101-vuotiaaseen isotätiin.

Mattila haluaa olla rakentamassa turvallista ja elinvoimaista pääkaupunkia.

– Jossa jokaisella olisi hyvä olla.

– Eniten olen huolissani eriarvoistumisesta sekä lasten ja nuorten hyvinvoinnista. Yhä useampi lapsi ja nuori kokee yksinäisyyttä, ja liian monessa perheessä toimeentulo ei meinaa riittää elämiseen. Alueelliset erot Helsingin sisällä ovat kasvaneet.

– Koronan jäljiltä Helsingissä on tuplasti työttömiä nuoria aiempaan verrattuna. Päättäjillä on edessään iso ja tärkeä tehtävä rakentaa kestävää, toivontäyteistä tulevaisuutta.

 

Iina Mattila, KD-ehdokas Helsingissä

• 35-vuotias hankekoordinaattori
• kasvatustieteen maisteri, erityisopettaja
• asuu Kruununhaassa
• harrastaa leipomista ja äänikirjojen kuuntelua

 

 

Ylös