Yrityskoordinaattori Adwoa Brewu edistää maahanmuuttajien työllistymistä: ”Rakenteelliseen syrjäytymiseen työmarkkinoilla on puututtava”

24.3.2021 klo 18:20 Henkilöt Merja Eräpolku

– Eletään aikoja, jolloin tarvitaan kestävää arvopohjaa, jolle voi rakentaa hyvää yhteiskuntaa. Kristillisdemokraattien talouspolitiikka, ihmisarvopolitiikka sekä yleisesti yhteiskunta-arvot sopivat hyvin yhteen  oman arvomaailmani kanssa ja haluan edistää niitä kunnassani. Siksi olen ehdokkaana vaaleissa mukana, kertoo espoolainen Adwoa Brewu.

Kauppatieteiden maisteri Adwoa Brewu, 39, muutti Suomeen 13 vuotta sitten.

– Siitä lähtien olen asunut, työskennellyt ja kasvattanut lapsiani Espoossa. Kaupungilla olen työskennellyt monessa erilaisessa tehtävässä nuorisopalveluissa, suomenkielisessä opetuksessa, kulttuurin yksikössä ja parhaillaan toimin yrityskoordinaattorina työllisyyspalveluissa.

Nykyisessä työssään Brewu edistää maahanmuuttajien työllistämistä yrityksiin. Ennusteiden mukaan vuoteen 2030 mennessä jopa yli kolmasosa jopa Espoon työikäisistä asukkaista tulee olemaan vieraskielisiä.

– Pitkällä tähtäimellä kuntatalous ei kestä lisääntyvää työttömyyttä ja sen aiheuttamia sosiaalisia ongelmia. Onnistunutta kotouttamista ja työntekoon kannustavaa etujärjestelmää on kehitettävä. Erityisesti näitä haluan edistää kaupungin päätöksenteossa.

– On aika opettaa kalastamaan, eikä vain antaa kalaa. Oikeasti näin monet vieraskieliset  toivovat, että saisivat tehdä työtä, ”kalastaa itselleen”. Työ on paras kotouttamisen keino.

Brewu korostaa, että palvelujen saatavuus ja monipuolisuus vaatii yhtä lailla monipuolista työvoimaa.

– Espoolaisten on saatava entistä laadukkaampaa ja yksilöllistä palvelua, jokaisen erityisosaaminen ja kulttuurituntemus hyödyntäen. Kunnan pitäisi tukea entistä vahvemmin  yritysten valmiuksia moninaisen työyhteisön rakentamiseen, jotta ne voivat palkata myös vaikeammin työllistyviä. Rakenteelliseen syrjäytymiseen työmarkkinoilla ja työpaikoilla on puututtava. Lisätään työssäkäyviä veronmaksajia ja annetaan ikäihmisten nauttia eläkettään.

Brewu haluaa olla rakentamassa Espoota, jossa kaikilla on hyvät valmiudet osallistua sosiaalisesti ja taloudellisesti.

– Myös lasten ja nuorten syrjäytyminen sattuu sydämeeni. Monet lapset kokevat yksinäisyyttä ja ovat sosiaalisesti syrjäytyneitä. Kunnan pitäisi mahdollistaa jokaiselle vähintään yksi harrastusmahdollisuus, sanoo naimisissa oleva kahden kouluikäisen lapsen äiti.

Brewu korostaa, että perheille on annettava oikea-aikaista tukea, sillä turvataan myös lasten kasvua ja koulunkäyntiä.

– Jokaisella lapsella ja nuorella on oikeus kasvaa turvallisesti ja toteuttaa unelmiaan.

 

Ylös