Vaalien siirtyminen toi odotetun lisäajan

26.3.2021 klo 14:14 Pääkirjoitukset Kristiina Kunnas

Koronarajoitukset ja sulkutoimet eivät ole antaneet reilussa parissa viikossa näkyvää tulosta, mutta toisaalta tartuntojen määrät eivät ole myöskään rajusti nousseet.

Rajoitukset ovat monelle pitkä piina. Kuten yrittäjille, joiden elinkeino on pakkopaidassa. Tai esiintyville taiteilijoille, muusikoille, teatterialan tai tapahtumajärjestäjien väelle, kun kaikki tapahtumat on peruttu tai siirretty tulevaisuuteen. Tai yksineläville ja vanhuksille, joiden sosiaaliset kontaktit ovat katkenneet. Tai lapsille ja nuorille, joiden ajanlaskussa päivät, viikot, kuukaudet ovat erilaisia kuin varttuneelle väestölle. Vuosi on nuorelle valovuoden mittainen.

Talousongelmat kumuloivat muita ongelmia. Kun rahat loppuvat, loppuvat usein myös unet, terveys ja avioliitto. Ansion ja elämänhalun menettäminen vie jotkut jopa itsetuhoon.

Nähtäväksi jää, auttavatko entistä tiukemmatkaan toimet. Kuuliaisuus ei ole kaikille mieleen.

Eduskunta keskustelee juuri tänään perjantaina 26. maaliskuuta lakiesityksestä liikkumisrajoituksineen niille alueille, joissa tartuntoja ei ole saatu kuriin. Osa ihmisistä tuntuu vähät välittävän, sillä maskisuositukset ja kokoontumisrajoitukset eivät ole kaikkia tähän mennessäkään hetkauttaneet. Nähtäväksi jää, auttavatko entistä tiukemmatkaan toimet. Kuuliaisuus ei ole kaikille mieleen.

Vaalien siirtyminen huhtikuulta kesäkuulle harmitti ensin, ja erityisesti niitä, jotka olivat jo aloittaneet kampanjoinnin. Mutta lisäaika on varsin hyödyllinen. Kristillisdemokraatitkin voi saada ennätyksellisen ehdokasjoukon. Osassa maata ehdokkaiden määrät olivat jo 9. maaliskuuta hyvät, kun taas monessa kunnassa oli vielä runsaasti kirittävää. Lopulliset ehdokaslistat jätetään vapun jälkeen 4. toukokuuta, ja silloin olkoon kasassa kaikkien aikojen suurin joukko hakemassa KD:lle kuntavaalivoittoa.

Lopulliset ehdokaslistat jätetään vapun jälkeen 4. toukokuuta, ja silloin olkoon kasassa kaikkien aikojen suurin joukko hakemassa KD:lle kuntavaalivoittoa.

Näissä vaaleissa tavoitteena on, että mahdollisimman suuri osa Suomesta tulisi katetuksi Kristillisdemokraattien ehdokkailla. Joka kolkka Suomesta pidetään mukana niin, että menestymisen mahdollisuus olisi sekä syrjäseudun nuorella että ruuhka-Suomen kasvatillakin. Ja että kumpikaan heistä ei syrjäytyisi.

Nyt on annettava läheisyyttä niille, joita saa terveysturvallisesti tavata. Ollaan etäyhteydessä toisiimme! Lähimmäinen on tärkeä ehdokkaana tai tukijana. Rohkaisu ja kannustaminen toimivat myös digitaalisesti. Muistetaan se.

 

 

 

 

 

Ylös