”Ei veronkorotuksia eikä palveluja velkarahalla” – Esa Niemelä haluaa Kouvolan talouden kuntoon

30.3.2021 klo 13:18 KD toimii Samuli Rissanen

– Kouvola on hieno kotikaupunki ja haluaisin kantaa oman korteni kekoon yhteisten asioiden hoitamisessa ja kaupungin vastuullisessa kehittämisessä, KD:n Kouvolan osaston puheenjohtajana vaikuttava Esa Niemelä sanoo.

Kouvolalainen Esa Niemelä, 34, on kuntavaalien ensikertalainen. Hän kertoo, että yhteiskunnalliset asiat ovat kiinnostaneet yläasteen yhteiskuntaopin tunneilta lähtien.

Kolmekymppisenä elämä tasaantui ja Niemelä koki, että oli sopiva hetki hypätä mukaan puolueen toimintaan ja ehdokkaaksi. Ehdokkaaksi mukaan lähtemistä on helpottanut myös Kouvolan KD:n kokeneemmat poliitikot, jotka kannustavat ja uskaltavat antaa nuoremmillekin vastuuta.

Kouvolasta on tehtävä yrittäjäystävällinen ja kaupungin talous on saatava kuntoon

– Kouvola on hieno kotikaupunki ja haluaisin kantaa oman korteni kekoon yhteisten asioiden hoitamisessa ja kaupungin vastuullisessa kehittämisessä, Kouvolan osaston puheenjohtajanakin vaikuttava Niemelä sanoo.

Niemelän kärkiteemat liittyvät talouteen: Kouvolasta on tehtävä yrittäjäystävällinen ja kaupungin talous on saatava kuntoon. Tavoitteena on, että veronkorotuksia ei tehdä ja palvelut tuotetaan ilman velkarahaa.

– Yhtälö on haastava, mutta ei mahdoton, jos kokonaiskuva hahmotetaan ja hyvällä puolueiden välisellä yhteistyöllä tehdään määrätietoisesti toimenpiteitä, hän arvioi.

Niemelän tärkeänä tavoitteena on niin ikään, että kouvolalaisten hyvinvointi paranee. Toimenpiteiksi hän ehdottaa muun muassa  hoitajien resurssiongelman ratkaisemista, lasten kotihoidontuen kuntalisän palauttamista sekä liikunnan edistämistä

Vaaleihin hän lähtee innostunein mielin, mutta kuitenkin jalat maassa.

– Jos jään rannalle niin mieltä lämmittää tieto siitä, että jokainen ääni vie myös muita listalla olevia hyviä ehdokkaita eteenpäin.

Esa Niemelä

– 34-vuotias diplomi-insinööri

– Perheeseen kuuluu vaimo, 2 poikaa ja shetlanninlammaskoira Karpo

– Kouvolan paikallisosaston pj, Kymen piirihallituksen jäsen

– Harrastaa geokätköilyä, lenkkeilyä ja sähköautoilua

Ylös