”Kouvola, jossa on hyvä elää” – Vesa Vainio haluaa tehdä rehellistä politiikkaa kaupunkilaisten hyväksi

29.3.2021 klo 11:21 KD toimii Samuli Rissanen

– Lähden puolustamaan kristillisiä arvoja sekä tekemään rehellistä politiikkaa johtoajatuksena ”Kouvola, jossa on hyvä elää”, KD:n Kymen piirin puheenjohtaja ja Kouvolan kaupunginvaltuutettu Vesa Vainio kertoo.

Kymen piirin puheenjohtaja Vesa Vainio myöntää, että ehdokkaiden hankkiminen on aina yhtä vaikeaa.

– Onneksi puolueen johto ja puoluetoimisto ovat merkittävästi auttaneet ehdokkaiden rekrytoinnissa. Lisäksi Osmo Pylkön vetämä piirimme vaalityöryhmä on ollut tärkeä osa ehdokkaiden hankinnassa ja monessa kunnassa on tämän lisäksi oma vaaliorganisaatio,

– Eniten tässä hommassa harmittaa, että nojatuolikristillisyys tyydyttää meistä niin monia. Ei tahdo löytyä ihmisiä, jotka ovat valmiita puolustamaan kristillisiä arvoja. Mutta onneksi heitä löytyy, hän kertoo.

Puolueen johto ja puoluetoimisto ovat merkittävästi auttaneet ehdokkaiden rekrytoinnissa, Kymen piirin puheenjohtaja Vesa Vainio kertoo.

Aivan jokaiseen kuntaan ei saatu ehdokasta. Vainiota kuitenkin ilhaduttaa suuresti, että Miehikkälään puolue sai oman ehdokkaan, Pauliina Kuikan.

– Teemme ahkerasti töitä toisiamme kannustaen saadaksemme vaalivoiton. Onhan meillä parhaat arvot ja erittäin hyvä vaaliohjelma, hän kehuu.

Itse hän lähtee puolustamaan kristillisiä arvoja sekä tekemään rehellistä politiikkaa johtoajatuksena ”Kouvola, jossa on hyvä elää.”

– Kouvolan talous ja palvelut pitää saada kuntoon sekä puolueelle hyvä tulos luottamushenkilöpaikkojen suhteen, Vainio kertoo.

Vesa Vainio

– 64-vuotias eläkkeellä oleva veturinkuljettaja.

– Asuu Kovuolassa vaimonsa kanssa. Neljä aikuista lasta ja kolme lastenlasta.

– Toimii Kouvolan kaupunginvaltuustossa ja hallituksessa sekä maakuntavaltuustossa. Lisäksi toimii Kd:n puoluehallituksessa ja piirin puheenjohtajana.

– Jäsenenä Kouvolan kirkkovaltuustossa ja seurakuntaneuvostossa.

– Kymen seudun Osuuskaupan hallintoneuvostossa ja Kymenlaakson Osuuspankin edustajistossa.

– Vapaa-aikana ulkoilee Jedi-koiran kanssa ja seuraa jalkapalloa paikallisen Sudet-seuran otteluissa. Toimi aikaisemmin Susien puheenjohtajana 17 vuotta.

Ylös