Kuopiolainen kuntavaaliehdokas Barnabe Koko tietää: ”Parasta Suomessa on rauha”

12.4.2021 klo 08:43 Henkilöt Merja Eräpolku

– Parasta ihmisen elämässä on elää rauhassa, ja tämä on parasta Suomessa, sanoo Sudanista kotoisin oleva KD:n kuopiolainen kuntavaaliehdokas Barnabe Koko.

Sosiologi Barnabe Koko, 50, kertoo olevansa iloinen ja kiitollinen siitä, että KD hyväksyi hänet ehdokkaaksi. Hän tutustui KD:n periaatteisiin, ja ne tuntuivat omilta, etenkin perhettä ja sen kunnioittamista koskevat osat.

Kokon tärkeimpinä tavoitteina ovat maahanmuuttajien työllistymisen edistäminen sekä perheiden hyvinvoinnin tukeminen.

– Minua surettaa se, että tunnen maahanmuuttajia, joilla on erittäin paljon kokemusta ja ammattitaitoa eri aloilta, mutta  he eivät ole päässeet työmarkkinoille, sanoo Barnabe Koko.

– Toinen tavoite on tukea pienituloisten perheiden lasten harrastuksia. Kaikki tietävät, että lasten harrastukset ovat kalliita. Lapset, jotka eivät harrasta urheiluharrastuksia, tyhjentävät usein energiansa päihteillä ja huumeilla ja viettävät monia tunteja tietokonepelien kanssa, jolloin he keskeyttävät koulun ja saattavat joutua esimerkiksi päihde- ja rikoskierteeseen. Niiden ehkäiseminen on parempi, kuin ongelmien hoitaminen jälkikäteen.

Rauhan siunauksen ymmärtävät syvällisesti vain ne, jotka ovat nähneet sodan.

Kysymykseen siitä, mikä Suomessa on parasta Koko vastaa: rauha.

– Rauhan siunauksen ymmärtävät syvällisesti vain ne, jotka ovat nähneet sodan – sodan kärsimykset, sodan epäoikeudenmukaisuudet, sodan kyyneleet ja sodan haavoittumiset

– Ikävintä Suomessa on, että pysymme maahanmuuttajina loppuun saakka.

Koko valmistui yhteiskuntatieteiden maisteriksi Itä-Suomen yliopistossa vuonna 2013 ja teologian kandidaatiksi vuonna 2001.

– Perheeseeni kuuluvat vaimo ja neljä lasta. Tärkeimmät luottamustoimet ovat kirkkovaltuuston ja seurakuntaneuvoston jäsenyydet. Harrastuksiini kuuluu kuntosalilla ja uimassa käyminen.

Ylös