Perussuomalaisista eronnut Pietari Jääskeläinen siirtyy KD-valtuustoryhmään Vantaalla – Kristillisdemokraattien ehdokkaaksi kuntavaaleissa

3.5.2021 klo 22:01 Politiikka Kristiina Kunnas

Vantaan Kristillisdemokraattien kuntavaalien ehdokaslistaan tuli näyttävä lisäys. Perussuomalaisten entinen kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu Pietari Jääskeläinen siirtyi KD-valtuustoryhmään Vantaan kaupunginvaltuustossa sekä KD-listalle sitoutumattomaksi ehdokkaaksi kesäkuun kuntavaaleissa.

Pietari Jääskeläinen (sit.) asettuu Kristillisdemokraattien ehdokkaaksi kuntavaaleissa Vantaalla, tiedotti Vantaan Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Jan Axberg maanantaina 3. toukokuuta.

Pietari Jääskeläinen erosi  Perussuomalaisista ja siirtyy Kristillisdemokraattien valtuustoryhmään. Hän on asettunut sitoutumattomaksi kuntavaaliehdokkaaksi Kristillisdemokraattien listalla.

– Toimin kanssasi suomalaisen työn, riittävän perusturvan, koulutuksen sekä hoito- ja muiden peruspalvelujen turvaamiseksi, Jääskeläinen, 73, lupaa vaalilauseenaan.

Toimin kanssasi suomalaisen työn, riittävän perusturvan, koulutuksen sekä hoito- ja muiden peruspalvelujen turvaamiseksi. – Pietari Jääskeläinen

Hän listaa perusarvonsa näin: rehellisyys, oikeudenmukaisuus, inhimillisyys, tasa-arvo, työn ja yrittämisen kunnioittaminen.

– Ketään ei jätetä yksin. Kaikista – lapsista vanhuksiin – pidetään huolta! Jääskeläinen jatkaa vaaliesittelyssään.

– Näistä periaatteista olen pitänyt kiinni ja toiminut niiden puolesta koko työikäni eri ammateissa ja luottamustehtävissä.

– On kyllä erikoinen fiilis lähteä näihin vaaleihin, kun ulkoiset olosuhteet ovat niin erilaiset.  Mielelläni olen ollut vaalityössä ihmisten kanssa rupattelemassa, Pietari Jääskeläinen kertoo KD-Lehdelle maanantai-iltana.

– Minulla ei ole ollut tapana juurikaan tuputtaa omia juttujani, vaan olen halunnut kuunnella, mitä ihmisillä on sanottavanaan, hän kuvailee kohtaamisiaan vaalikentällä.

Jääskeläinen nousi eduskuntaan 2009 Timo Soinin lähtiessä Euroopan parlamenttiin. Jääskeläinen istui eduskunnassa Perussuomalaisten ryhmässä vuoteen 2015.

Jääskeläinen nousi eduskuntaan 2009 Timo Soinin lähtiessä Euroopan parlamenttiin. Jääskeläinen istui eduskunnassa Perussuomalaisten ryhmässä vuoteen 2015.

Välillä Jääskeläinen oli Sinisissä, mutta palasi Perussuomalaisiin. Nyt hän on jättänyt molemmat taakseen, ja pyrkii Vantaan valtuustoon Kristillisdemokraattien listalla.

Vantaan kaupunginvaltuutettu hän on ollut vuodesta 2008. Kristillisdemokraattien valtuustoryhmässä ovat tällä hetkellä Tiina Tuomela, Jouko Jääskeläinen, Juha Malmi, Tanja Vahvelainen ja tuoreimpana Pietari Jääskeläinen.

Vantaan KD-ehdokaslistalla on peräti kolme Jääskeläistä. Ex-kansanedustajien Jouko Jääskeläisen ja Pietari Jääskeläisen lisäksi kaupunginvaltuustoon pyrkii Arto Jääskeläinen.

Katso kaikki Vantaan KD-ehdokkaat täältä

Pietari Jääskeläinen, 73, KD:n sitoutumaton ehdokas Vantaalla

• ex-kansanedustaja
• Vantaan kaupunginvaltuutettu
• Suomen kuntaliiton asiantuntija
• Suomen Kylätoiminnan pääsihteeri
• toiminut aiemmin sisäministeriön budjettivastaavana, poliisitoimen suunnittelijana ja Asuntohallituksen talouspäällikkönä
•Kirkon valtakunnallisen Yhteisvastuukeräyksen vetäjä (ruoka-aputoiminta)
• yritysjohtaja
• valtioneuvoston Vanhus- ja eläkeläisasioiden neuvottelukunnan pj
• Kansantaiteiden edistämisyhdistyksen pj
• Koivukylän asukasyhdistyksen (Havukoski) pj
• Kansalaisjärjestöfoorumin pj, mm järjestöjen vaihtoehtobudjetti eduskunnalle
• Vantaa-Seura, Omaishoitajat ja läheiset, SPR, omakotiyhdistys, Karjalaseura

Pietari Jääskeläisellä on politiikan kokemusta niin eduskunnasta, ministeriöstä kuin Vantaan kaupunginvaltuustostakin. Nyt hän on Kristillisdemokraattien sitoutumaton ehdokas kesäkuun kuntavaaleissa.

Ylös