”Helsinki-lisä ja Malmin kenttä sydämen asioita” – Kristillisdemokraatit ja Siniset jättivät täyden ehdokaslistan Helsingissä

4.5.2021 klo 20:12 Politiikka Samuli Rissanen

Vaaliliiton Helsingissä solmineet Kristillisdemokraatit ja Siniset jättivät tiistaina täyden 127 ehdokkaan listan kuntavaaleihin.

KD:n ehdokkaita listalla on 110 ja Sinisten 17. Puolueilla on valtuustossa yhteinen valtuustoryhmä.

– Ehdokkaat edustavat monipuolisesti eri ammattiryhmiä, kaupunginosia ja ikäryhmiä, puolueet kertovat yhteisessä tiedotteessaan.

Kristillisdemokraattien pormestariehdokas on valtuutettu Mika Ebeling ja Sinisten pormestariehdokas varavaltuutettu Tiina Ahva.

– Täyden listan jättäminen oli tavoitteemme, ja onnistuimme siinä

Ebeling kertoo olevansa erittäin iloinen ehdokasjoukosta, jolla on kokemusta ja intoa helsinkiläisten arjen parantamiseen.

– Täyden listan jättäminen oli tavoitteemme, ja onnistuimme siinä, hän kertoo.

Kuluvalla valtuustokaudella Helsinki on Ebelingin mukaan tehnyt perhevastaista politiikkaa viemällä 1-3 -vuotiaiden kotihoidon tuen Helsinki-lisän.

– Se kertoo siitä, miten vähän suurimmat puolueet arvostavat vanhempien ja lasten välistä erityissuhdetta. On myös suuri vaara, että kasvavan vanhusväestön hoito jää retuperälle, jos kaikkien ihmisarvoa ei ymmärretä. Täydellä ehdokasjoukolla haluamme kääntää Helsingin suunnan inhimillisemmälle linjalle, Ebeling sanoo.

Sinisten pormestariehdokas ja varavaltuutettu Tiina Ahva muistuttaa, että vahva lista on näissä vaaleissa erityisen tärkeä, sillä nyt äänestetään esimerkiksi siitä, palautetaanko Helsinki-lisä lapsiperheille ja säilytetäänkö Malmin lentokenttä ilmailukäytössä.

– Molemmat ovat meille sydämenasioita. Lisäksi nyt on viimeinen hetki herätä Helsingin turvattomuuden kasvuun ja äänestää valtuustoon päättäjät, jotka ottavat kriisin tosissaan. Kaupungin on oltava turvallinen liikkua jokaiselle, missä vain kaupunginosassa ja mihin vuorokaudenaikaan tahansa, Ahva sanoo.

Ylös