Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä – ”Lähes 2 000 ehdokasta – vielä tänään tuli useita”

4.5.2021 klo 20:44 Politiikka Kristiina Kunnas

– Nyt on takki tyhjänä. Kaikkemme teimme, että saataisiin ehdokasmäärä mahdollisimman isoksi, Kristillisdemokraattien puoluesihteeri ja vaalipäällikkö Asmo Maanselkä kertoo tiistaina, ehdokaslistojen jättöpäivänä.

– KD:llä on noin 1 950 ehdokasta. Suurkiitos jokaiselle ehdokkaalle, joka haluaa olla viemässä meidän aatetta eteenpäin kunnissa! puoluesihteeri Asmo Maanselkä toteaa.

Maanselkä kertoo, että Helsinkiin etsittiin vielä tiistaina kuusi ehdokasta.

– Kaikilla välineillä ja liikkumispeleillä on tänään haettu ehdokassuostumuksia.

– Minäkin kävin hakemassa viisi paperia ympäri Helsinkiä. Lopulta tulijoita olisi ollut enemmän kuin ehdokaspaikkoja, Maanselkä kertoo.

– Toivottavasti moni ei jäänyt rannalle, hän toteaa.

Maanselkä kertoo, että ehdokkaiden tarkka lopullinen määrä varmistuu, kun keskusvaalilautakunta antaa ilmoituksen jätetyistä lomakkeista.

– Nyt näyttää siltä, että jäimme viime vaalien ehdokasmääristä muutamalla kymmenellä. Ehdokkaiden kokonaismäärä asettuu 1 950:n lähelle.

– Määrän jääminen vähän alle viime vaalien selittyy sillä, että esimerkiksi Turussa ja Helsingissä on vaaliliitot, joissa emme voineet puolueena asettaa täyttä ehdokasmäärää.

Maanselkä iloitsee siitä, että tällä kertaa Kristillisdemokraateilla on ehdokkaita useammassa kunnassa kuin viimeksi.

Maanselkä iloitsee siitä, että tällä kertaa Kristillisdemokraateilla on ehdokkaita useammassa kunnassa kuin vaaleissa 2007. Myös vaaliliittoja on viime kertaa enemmän.

– Siten teemamme Koko maa mukana näkyy hyvin meidän ehdokasjoukossamme.

Maanselkä oli illansuussa lähdössä purkamaan viimeisten viikkojen stressiä terveelliseen harrastukseen.

– Sen verran rankka oli tämä mennyt viikko ja erityisesti maanantai sekä tiistai, että nyt lähden polttopuita hakkaamaan.

– Väliin on hyvä saada raitista ilmaa ja jotain muuta mietittävää, Maanselkä muistuttaa.

Puoluesihteeri Asmo Maanselkä esitteli medialle Kristillisdemokraattien kuntavaali-ilmettä Teams-tiedotustilaisuudessa 27. tammikuuta. ”Suomi on kylä, jossa kaikki on pidettävä mukana”, Maanselkä sanoi.

 

Ylös