Essayah toivoo eduskuntaryhmien puheenjohtajia ja puhemiehistöä koolle sopimaan menettelytavoista

14.5.2021 klo 13:28 Politiikka Merja Eräpolku

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah toivoo, että eduskuntaryhmien puheenjohtajat ja puhemiehistö kokoontuvat sopimaan päätöksenteon menettelytavoista eduskunnassa koskien EU:n omien varojen sopimusta ja elpymisrahastoa.

– Kristillisdemokraattien kanta itse asiassa on koko ajan ollut selvä, emme kannata omien varojen sopimuksen muuttamista ja elpymisrahastoa.

– En kuitenkaan pidä eduskunnassa syntynyttä tilannetta asiallisena asian tärkeyden kannalta. Tilanne, jossa eduskuntakäsittelyn aikana linjataan perustuslakitulkintoja ikään kuin sivutuotteena, synnyttää mielikuvan poliittisesta harkinnasta perustuslain suhteen. Siksi toivon eduskuntaryhmien puheenjohtajia ja puhemiesneuvostoa koolle asiassa, Essayah esittää.

Ylös