Anne Vuori: Rakennetaanko Helsingissä jo liikaa?

18.5.2021 klo 21:41 Mielipiteet & Blogit Lukijalta

Helsinkiin rakennetaan ennätysmäärä uusia asuntoja hintojen nousun ehkäisemiseksi. Samaan aikaan Helsingistä muutetaan pois kiivaammin kuin vuosikymmeniin.

Kuntavaaleissa on tärkeää kyseenalaistaa Vihreiden ja Kokoomuksen aloitteesta tehty päätös 8 000 uudesta kodista vuosittain. On tärkeää miettiä, millaista asuntokantaa rakennetaan. Myös rakentamisen sijaintia pitää tarkastella kriittisesti. Viedäänkö helsinkiläisiltä oikeudet aitoon lähiluontoon sekä mahdollisuus olla tulevaisuuden edelläkävijä sähköisen ilmailun saralla Malmin lentokentän jäädessä rakentamisen alle?

Leimallista Helsingin rakentamiselle on sen kalleus sekä luonnon tuhoaminen rakennusten tieltä. Näin on tapahtunut viime aikoina esimerkiksi Pirkkolassa, Myllypurossa ja Vuosaaressa.  Helsinkiläiset tarvitsevat myös aitoa lähiluontoa, pelkät keinotekoiset puistot eivät riitä.

Leimallista Helsingin päättäjille on rakentamisen kalleuden sekä luonnon tuhoamisen lisäksi ollut korvien sulkeminen asukkaiden kannanotoille ja mielipiteille. Yleensä nämä hankkeet tulevat asukkaiden tietoisuuteen siinä vaiheessa, kun on jo liian myöhäistä vaikuttaa omien valtuutettujen kautta. Tästä syystä onkin tärkeää, että asukkaille tulee rakentamiseen liittyvät yksityiskohdat tarpeeksi ajoissa esille.

Anne Vuori
KD-ehdokas Helsingissä
Pohjois-Helsingin KD-paikallisosaston puheenjohtaja
Helsingin KD-Naispiirin puheenjohtaja
Ylös