Krista Silmu: Toivon ilmastoasioiden näkyvän KD:n tavoitteissa aiempaa selkeämmin

30.4.2021 klo 13:21 Mielipiteet & Blogit Lukijalta

Kansanedustaja Antero Laukkanen kirjoitti kolumnissaan: ”Suomella ei ole varaa vihervasemmistolaiseen ilmastopolitiikkaan. Meillä ei ole varaa eikä mahdollisuutta pelastaa koko maailmaa ilmastonmuutokselta.” (Lue Laukkasen kolumni täältä)

Olen täysin eri mieltä. Toivoisin ilmastoasioiden näkyvän KD:n tavoitteissa selkeämmin. Suomi ei voi pelastaa koko maailmaa ilmastonmuutokselta, mutta suomalaisilla on velvollisuus tehdä oma osansa. Se osa on suurempi kuin monien muiden, sillä jolle on paljon annettu siltä myös voidaan paljon odottaa. Kukaan muu ei voi Suomea ilmastokriisiltä pelastaa.

Suomi ei voi pelastaa koko maailmaa ilmastonmuutokselta, mutta suomalaisilla on velvollisuus tehdä oma osansa.

Asia on niin tärkeä, ettei sitä voi jättää pelkästään vihervasemmiston vastuulle ja vaaliteemaksi vaan tässä tarvitaan yhteistyötä yli puoluerajojen. Kannustan kristillisdemokraatteja pitämään rohkeasti esillä ilmastoasioita, se ei ole vihreiden yksinoikeus.

Lisäksi suosittelen Andri Snaer Magnasonin kirjaa Ajasta ja vedestä. Avartavaa luettavaa tai kuunneltavaa kaikille, joille ilmastoasiat ovat vielä epäselviä.

Krista Silmu
KD-valtuutettu
Hämeenkyrö
Ylös