– Onko hallituksen tarkoitus viedä velkaantuva Suomi osaksi EU-liittovaltiota, Sari Tanus kysyy

18.5.2021 klo 18:25 Eduskunta Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus muistutti välikysymysdebatissa, että hallituksen toiminnan pitäisi olla politiikkajohdonmukaista.

Hänestä näyttää kuitenkin nyt siltä, tarkoitus on viedä velkaantuva Suomi tiiviisti Brysselin kainaloon.

Tanuksen mukaan politiikan linjaukset pitäisivät olla johdonmukaisesti selllaisia, jotka lisäisivät ihmisten, talouden kuin ympäristönkin hyvinvointia tasapainoisesti ja pitkäjänteisesti.

Onko hallituksen tarkoituskin viedä voimakkaasti velkaantuva Suomi tiiviisti Brysselin kainaloon, sen määräysvallan alle, osaksi EU-liittovaltiota

Tässä työllisyyden parantamisen on Tanuksen mielestä aivan keskeistä.

– Valtio kuitenkin velkaantuu ennennäkemättömästi ja jatkaa velkaantumista, jotta elpymispaketin miljardit voidaan lähettää Etelä -Eurooppaan ja liittovaltiokehitystä viedä eteenpäin, Tanus kritisoi.

Hän kysyi, tietääkö hallituksen oikea käsi mitä vasen käsi tekee ja onko hallituksen toimintatapa yksi askel eteen ja kaksi askelta taaksepäin.

– Arvioitteko te kokonaisvaltaisesti toimienne vaikutuksia Suomen ja suomalaisten kannalta vai onko hallituksen tarkoituskin viedä voimakkaasti velkaantuva Suomi tiiviisti Brysselin kainaloon, sen määräysvallan alle, osaksi EU- liittovaltiota, Tanus hämmästeli.

Ylös