– Kristillisdemokraatit haluaa elvyttää suomalaisten hyvinvointia ja suomalaisten yritysten elinvoimaisuutta, Peter Östman linjaa

19.5.2021 klo 15:05 Eduskunta Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä peräänkuuluttaa vastuullista ja kestävää talouspolitiikkaa.

Hallituksen puoliväliriihen tulokset jäivät kristillisdemokraattien mielestä hyvin laihoiksi. Kansanedustaja Peter Östman muistuttaa, että hallituspuolueet osaavat kyllä jakaa veronmaksajien rahoja omiin suosikkikohteisiin mutta yhteisen kakun kasvattaminen ei hallitusta niin paljon sitten kiinnostakaan.

Hallituksen julkisen talouden suunnitelmasta KD:n ryhmäpuheenvuoron pitänyt Östman painotti, että kehyssäännössä on pysyttävä.  Julkisen talouden tasapainottaminen pitää olla ensisijainen tavoite.

– Ilman kestävää taloutta meillä ei ole hyvinvointiyhteiskuntaa tulevaisuudessa.

– Ilman kestävää taloutta meillä ei ole hyvinvointiyhteiskuntaa tulevaisuudessa. Julkisen talouden vahvistamiseksi tarvitaan vahvempia toimia erityisesti työllisyyden parantamiseksi.

– Meidän pitää parantaa yksityisten yritysten toimintaedellytyksiä saadaksemme investointeja ja uusia työpaikkoja Suomeen. Vientiyritysten kilpailukyvystä tulee pitää huolta. Työnteon kannustumia pitää parantaa niin, että työn vastaanottaminen on aina kannattavaa, Östman korosti.

Kristillisdemokraatit peräänkuuluttavat hallitukselta todellisia työllisyystoimia. Östmanin mukaan työmarkkinoille tarvitaan lisää joustoa ja paikallista sopimista. Sosiaaliturvaa ja työttömyysturvaa pitää kehittää niin, että työn vastaanottaminen olisi aina kannattavaa. Kannustinloukuista pitää päästä eroon.

– Toteutettujen ja suunniteltujen veronkiristysten sijaan tarvitaan oikein kohdennettuja veronkevennyksiä, joilla tuetaan työllisyyttä ja kotitalouksien ostovoimaa. Hallituksen elvytystoimet on kohdennettu lähinnä hallinnon elvyttämiseen ja paisuttamiseen.

– Kristillisdemokraatit haluavat elvyttää suomalaisten hyvinvointia ja suomalaisten yritysten elinvoimaisuutta, Östman linjasi.

Ylös