”Miksi haluatte rikkoa toimivia järjestelmiä?” – Sari Tanus vetosi Sydänsairaalan nykymuotoisen toiminnan jatkumisen puolesta

1.6.2021 klo 18:39 Eduskunta Samuli Rissanen

– Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisessä ja palveluissa on parannettavaa, mutta: miksi te haluatte rikkoa yhteiskunnassa hyvin toimivia järjestelmiä, Sari Tanus kysyy hallitukselta.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus kertoo olevansa erityisen huolissaan Sydänsairaalan kohtalosta sote-uudistuksen yhteydessä.

– Meillä on Pirkanmaalla Sydänsairaala, jonka toimintaa on kehitetty vuosien aikana niin, että potilaiden hoitoonpääsy ja hoitoprosessit ovat erinomaiset, Tanus arvioi sotea koskevassa välikysymyskeskustelussa tänään.

Sysänsairaalan toimintaa ovat olleet tyytyväisiä niin potilaat, hoitohenkilökunta kuin kunnat ja sairaanhoitopiiritkin.

Omistajat ja maksajat, ovat erittäin tyytyväisiä Sydänsairaalaan, koska toiminta on kustannustehokasta

– Siis omistajat ja maksajat, ovat erittäin tyytyväisiä, koska toiminta on kustannustehokasta, Tanus muistuttaa.

Myös kansainvälisesti Sydänsairaalan toiminta on noteerattu: Se on ainut sairaala Suomessa, joka on päässyt maailman 200 parhaan sairaalan joukkoon.

Tanus kuitenkin muistutti, että sosiaali- ja terveysministeriöstä kuuluu huolestuttavia tietoja Sydänsairaalaan liittyen.

– Hallitusneuvos on tämän päivän Aamulehdessä todennut, että Pirkanmaalla ei ole riittävästi omaa osaamista ja palvelutuotantoa. Meillä on niin hyvää tuotantoa, että missään muualla Suomessa ei ole niin hyvää. Miksi te rikotte toimivia järjestelmiä, Tanus kysyy.

Ylös