Helsingin Kristillisdemokraatit ja Siniset esittävät etäopetuksen hyödyntämistä kurssitarjottimien laajentamiseen pääkaupungissa

3.6.2021 klo 21:07 Kotimaa Kristiina Kunnas

Helsingin Kristillisdemokraattien ja Sinisten valtuustoryhmät jättivät keskiviikkona 2. kesäkuuta ryhmäaloitteen, jossa esitetään etäopetuksen hyödyntämistä myös korona-ajan jälkeen helsinkiläiskoulujen kurssitarjottimen laajentamiseksi.

KD:n ja Sinisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Mika Ebeling haluaa, että Helsingin koulut pääsevät hyödyntämään korona-ajan oppeja.

– Yksi tällainen mahdollisuus voisi olla kurssivalikoiman laajentaminen etäopetusta hyödyntäen, Ebeling sanoo.

– Olemme eläneet koronan varjossa pitkän ainutkertaisen ajanjakson. Välillä koulut olivat kiinni ja opetus on toteutettu etäopetuksena. Kun koronaepidemia alkaa jäädä taaksemme, on syytä pohtia, mitä sellaista olemme korona-aikana oppineet, mitä voimme jatkossakin hyödyntää, Kristillisdemokraattien kaupunginvaltuutettu Ebeling jatkaa.

Samaa mieltä on valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Toni Ahva (sin).

– Erityisesti pienten kielten tai harvinaisempien oppiaineiden kannalta etäopetuksen  hyödyntäminen jatkossakin olisi fiksua, jotta opiskeluryhmät saadaan muodostettua. Näin voidaan laajentaa nuorten opiskelumahdollisuuksia valinnaisissa aineissa, varapuheenjohtaja Ahva huomauttaa.

Valtuustoryhmä ehdottaa, että Helsingin kaupunki kartoittaa mielekkäät mahdollisuudet laajentaa koulujen kurssitarjotinta siten, että oppilaat mahdollisuuksien mukaan voisivat suorittaa etäopetusta hyödyntäen sellaisiakin kursseja, joita oma koulu ei pysty tarjoamaan joko resurssipuutteen tai liian vähäisen koulukohtaisen kiinnostuksen vuoksi.

Valtuustoryhmä ehdottaa, että Helsingin kaupunki kartoittaa mielekkäät mahdollisuudet laajentaa koulujen kurssitarjotinta siten, että oppilaat mahdollisuuksien mukaan voisivat suorittaa etäopetusta hyödyntäen sellaisiakin kursseja, joita oma koulu ei pysty tarjoamaan joko resurssipuutteen tai liian vähäisen koulukohtaisen kiinnostuksen vuoksi.

Etäopetuksen hyödyntäminen olisi opiskelijoille vapaaehtoista. Kiinnostusta etäopetukseen voisi kartoittaa opiskelijoille lähetettävällä kyselyllä.

Helsingin Kristillisdemokraattien ja Sinisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Mika Ebeling on KD:n kokenut kaupunginvaltuutettu.

Ylös