Ilmajoen KD-valtuutettu ja ehdokas Juhana Lähdesmäki: ”Tavoitteena hallituspaikka”

10.6.2021 klo 12:03 Viikon valtuutettu Kristiina Kunnas

Viikon KD-valtuutettu Juhana Lähdesmäki on ollut Ilmajoen kunnallispolitiikassa vaikuttamassa vuodesta 2012 alkaen. Näissä vaaleissa hän tavoittelee suurempaa ryhmää Ilmajoelle sekä kunnanhallituspaikkaa.

Ilmajoen KD-valtuutettu ja ehdokas Juhana Lähdesmäki kertoo, että koronan rajoittama kampanjointi jäi pääasiassa sosiaalisen median julkaisujen ja maksullisen Facebook-mainonnan, paikallislehden mielipidekirjoitusten ja paikallislehden pikku-ilmoitusten sekä paikallisosaston yhteisilmoitusten varaan.

– Lisäksi jaoimme yhteisesitteen jokaiseen ilmajokelaiseen talouteen, poislukien ne jotka olivat mainosten jakamisen kieltäneet. Jakelu toteutettiin ehdokkaiden ja taustajoukkojen omin voimin. Esitteitä jaettiin lähes 5 000 kappaletta.

Hän osti viimeisten kahden viikon ajaksi mainostilaa omaa mainontaansa varten päätien varressa vaihtuvanäyttöisessä led-taulussa.

– Siinä tuli neljän sekunnin näyttöjä tuli kahdesti minuutissa, noin 2 000 kertaa päivässä.

Hän sai järjestettyä paikallisosastolle vaalitoimiston yrityksen omistamista tiloista Ilmajoen keskustaajamassa keskeisellä paikalla.

– Näin saimme julisteet hyvin esille näyteikkunalle.

– Mietimme myös päivystysaikoja, mutta ne eivät toteutuneet, kun kokoontumisrajoitusten vuoksi emme halunneet ottaa kielteisen julkisuuden riskiä, Lähdesmäki kertoo.

– Pidimme vaalitoimistomme edessä yhden parituntisen letunpaistotilaisuuden.

Vaalivalvojaiset on tarkoitus pitää vaalitoimistolla sunnuntai-iltana.

– Henkilökohtainen tavoitteeni on kunnanhallituspaikka. Vaikuttamismahdollisuudet ovat siellä paljon merkittävämmät kuin pelkästään valtuutettuna.

Lähdesmäki sanoo, että tavoitteena on saada kolme KD-valtuutettua.

– Silloin luottamustehtäviä voidaan jakaa tasaisemmin useammalle henkilölle kuin nyt kuluvalla kaudella, kun olen ollut ainoa KD-valtuutettu.

Juhana Lähdesmäki on aviomies, kahden lapsen isä ja ja yrittäjä. Tunnustavana kristittynä kristilliset arvot ovat hänelle tärkein elämänohje.

Juhana Lähdesmäki on aviomies, kahden lapsen isä ja ja yrittäjä. Tunnustavana kristittynä kristilliset arvot ovat hänelle tärkein elämänohje.

Hänellä on yrittäjäuraa takana yli 25 vuotta ja työuraa jo lähes 35 vuotta.

– Työhöni kuuluu huonekalujen, maahantuonnin ja kiinteistöjen parissa toimiminen.

Hän harrastaa autojen rakentelua ja liikkumista kahden beaucenpaimenkoiran kanssa.

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on tullut osaksi elämää.

Tärkeitä teemoja on pitkä lista.

– Perheiden ja avioliittojen hyvinvointi, lasten oikeudet ja hyvinvointi, turvallinen kasvatus ja koulutus, Lähdesmäki aloittaa.

Jokainen ihminen on arvokas.

– Siksi haluan, että vanhuus on arvokas ja turvallinen. Myös sanan- ja uskonnonvapaus on luovuttamaton arvo.

Lähdesmäki kannattaa Kristillisdemokraattien maahanmuuttopolitiikkaa, jota kutsutaan ”kolmanneksi tieksi”. (Lue lisää täältä)

– Sote-palvelut on saatava lähipalveluina. Meillä on iso tehtävä siinä, että katkaisemme valtion ja kunnan velkaantumiskierteen. Byrokratiaa on purettava.

Yrittämisen olisi oltava houkutteleva vaihtoehto palkkatyölle.

Yrittäjänä hän tavoittelee yritysten toimintaedellytysten turvaamista.

– Työllistämisen esteitä on purettava ja työn vastaanottamisen on aina oltava kannattava vaihtoehto. On parannettava yrittäjän sosiaaliturvaa. Yrittämisen olisi oltava houkutteleva vaihtoehto palkkatyölle.

– Haluan myös, että meillä on turvallinen ja terveellinen asuinympäristö. Maaseudun elinvoimaisuus on varmistettava. Se tarkoittaa myös liikenneväylien kunnossapitoa koko maassa.

Viikon KD-valtuutettu Juhana Lähdesmäki, Ilmajoen KD-ehdokas numerolla 43

• 49-vuotias
• toimitusjohtaja, huonekalukauppias, kiinteistöpäällikkö
• merkononi, toimitusjohtaja-koulu, yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto
• asuu Ilmajoen Huississa
• aviovaimo, kaksi aikuista lasta, Beaucenpaimenkoirat Rambo ja Bruce
• kunnanvaltuutettu, kunnanhallituksen jäsen, jenkilöstöjaoksen jäsen, ympäristölautakunnassa kunnanhallituksen edustajana
• JIK-kuntayhtymän johtokunnan varajäsen, Ilmajoen Vuokratalot Oy hallituksen varapuheenjohtaja, Ilmajoen Helluntaiseurakunnan hallituksen puheenjohtaja
• harrastaa harrasteautojen rakentamista, omakotitalon korjausta ja pihanhoitoa

 

 

 

 

 

Ylös