”Ohitimme keskustan ja vasemmistoliiton” – Antero Laukkanen iloitsee KD:n menestyksestä Espoossa

13.6.2021 klo 23:02 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen kertoo, että Espoossa KD on ohittanut sekä keskustan että vasemmistoliiton ja puolueen kannatusprosentti on noussut neljään.

Luodossa Peter Östmanin johdolla kristillisdemokraatit saavuttivat 52 prosentin äänisaalilla yksinkertaisen enemmistön kunnanvaltuustoon.

– Puoli kahteentoista saakka täytyy vielä jännittää, Laukkanen kertoo vaali-illan jännitysnäytelmästä Espoossa.

Laukkanen on itse kerännyt eniten ääniä KD-ehdokkaista, 610, kun vaalipäivän äänistä on vielä puolet laskematta. Heti perässä on uutena valtuustoon valittava yrittäjä Mika Poutala, 500 äänellä. Kolmas läpimenjiä on yleislääketieteen erikoislääkäri ja kaupunginvaltuutettu Kaarina Järvenpää reilulla 200 äänellä.

Espoossa KD on ensimmäistä kertaa suurempi kuin keskusta tai vasemmistoliitto. Kannatus on nyt neljä prosenttia.

Peter Östmanin johdolla kristillisdemokraatit ovat saavuttaneet 52 prosentilla kunnanvaltuustoon yksinkertaisen enemmistön.

– Tämä pitkäjänteisen ja tavoitteellisen strategiatyön tulosta, hän sanoo.

Vaikka Östman on itsekin Luodossa ehdokkaana, ja ääniharava, hän ei ota ”staran” viittaa itselleen.

– Olen yrittänyt saada nuorempaa sukupolvea vastuuseen, sekä eri ammattiryhmistä ja eri puolita kuntaa ehdokkaita, hän kertoo.

5 300 asukkaan Luoto on kasvava kunta, joka sijoittuu Kokkolan ja Pietarsaaren väliin. Työttömyysaste on 2 prosenttia. Alueella on vireää ja menestyksekästä yritystoimintaa, muun muassa veneteollisuutta ja elintarviketeollisuutta.

– Seuduilla on jo orastava työvoimapula, Östman vinkkaa.

Ylös