Matti Heikkinen ja Oulaisten KD-jytky

12.8.2021 klo 22:03 Politiikka Kristiina Kunnas

Matti Heikkinen nousi kesäkuun kuntavaaleissa toista kertaa Oulaisten äänikuninkaaksi. Mutta tällä kertaa yhden miehen KD-ryhmä kasvoikin nelihenkiseksi. Myös varavaltuutettuja tuli neljä. Jatkoaika lisäsi onnekkaasti ehdokasmäärää.

– Vaali-iltana tuntui hyvältä ja edelleenkin tuntuu mukavalta, Matti Heikkinen myöntää.

Kun ennakkoäänet lävähtivät tauluun, oli KD Oulaisten toiseksi suurin puolue. Lopullinen tulos oli 13,9 % kannatus, kasvua kahdeksan prosenttiyksikköä. Keskusta sai valtuustoon 12 paikkaa, PS ja KD neljä, SDP ja Kokoomus kolme, Vasemmistoliitto yhden. Edellisestä kerrasta Keskusta menetti neljä paikkaa, Perussuomalaiset ja Kristillisdemokraatit saivat kumpikin kolme lisävaltuutettua, SDP piti asemansa, Kokoomus ja Vasemmistoliitto menettivät yhden.

Miten ihmeessä Oulaisten KD-jytky oikein syntyi?

– Emme osanneet odottaa aivan näin positiivista tulosta. Saimme kahdeksan ehdokkaan listalla neljä valtuutetun paikkaa ja neljä varavaltuutettua.

Heikkisen tarina politiikkaan lähtemisestä on kuin jännitysnäytelmä. Hän tuli kalkkiviivoilla ehdokkaaksi kevään 2017 kuntavaaleissa. Oli aivan sekunneista kiinni, että hänen ehdokaspaperinsa ehti kaupungin keskusvaalilautakuntaan. Lopulta kaikki onnistui – kuten myös vaaleissa, joissa ensikertalainen perheenisä nousi Oulaisten ääniharavaksi.

Heikkinen oli lähes kuusi vuotta sitten jättäytynyt pois liikennelentäjän työstään, jotta ehtisi olla perheen ja kasvavien tyttäriensä arjessa enemmän läsnä.

Ehdokashankinnassa Heikkinen kiittää vaalien siirtoa.

– Se tavoite minulla oli. Ihan siinä mittakaavassa se ei toteutunut, kuin itse haaveilin. Pakko on myöntää, että kyllä luottamustoimet syövät vapaa- ja ilta-aikaa.

– Luottamustehtävät ottavat oman aikansa. Mutta samassa arjessa sentään ollaan perheen kanssa.

Ehdokashankinnassa Heikkinen kiittää valtioneuvoston linjauksia ja vaalien siirtoa.

– Kun vaaleille tuli jatkoaika, saimme kyseltyjä henkilöitä lupautumaan. Myös puolueen puheenjohtajan taivuttelutaidot toivat muutaman ehdokkaan. Saimme nostettua ehdokasmäärän kahdeksaan.

– Se oli meidän voittomme.

– Kannustan kuntapolitiikkaan mukaan. Sen oppii tehdessään, Heikkinen lupaa.

 

Ääniharava äänessä

Oulaisten kaupunginvaltuutetun ja kuntavaalien 2021 äänikuninkaan Matti Heikkisen KD-Kompassi-haastattelu juhannuksena 2021 on kuunneltavissa täällä

Oulaisten KD-valtuutetut ja varavaltuutetut

valtuutetut:
Matti Heikkinen
Osmo Hintsala
Sirpa Järvelä
Jarkko Laulumaa
varalla:
Arja Salmela
Jyri-Jaakko Annala
Maila Koivikko
Ron Färm

 

Ylös