Biologi Pirkka Aalto ehdolla KD:n varapuheenjohtajaksi – Kokenut pohjoisen kuntapoliitikko sekä ympäristöasiantuntija

19.8.2021 klo 13:36 Politiikka Kristiina Kunnas

Kokenut kuntapoliitikko Pirkka Aalto toisi puolueeseen pohjoisen näkökulmaa sekä aimo annoksen luonto- ja ympäristöosaamista.

KD-verkkolehden varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt alkavat. Puoluekokous valitsee 27. elokuuta kolme varapuheenjohtajaa.

Mainitse sellainen asia/asioita, jota erityisesti juuri sinä olisit antamassa puolueelle?

Olisin koko Pohjois-Suomea edustava varapuheenjohtaja, sillä vaikka olen Espoosta lähtöisin, olen asunut kahdeksan vuotta Oulussa, yhdeksän vuotta Enontekiöllä ja 16 vuotta Kemijärvellä – eli olen elänyt ja toiminut pohjoisessa jo vuodesta 1988 alkaen.

Koska olen koulutukseltani biologi ja olen aktiivinen lintuharrastaja sekä ollut mukana luontoaiheisessa järjestötoiminnassa kouluajoistani lähtien, toisin puolueeseen osaamista erityisesti luonto- ja ympäristöasioissa.

Työskentelen etupäässä 5.–9.-luokkalaisten kanssa, joten minulla on tuoretta kokemusta koulumaailmasta ja lasten ja nuorten arjesta sekä myös erityislasten elämästä.

 

Mikä sai sinut lähtemään varapuheenjohtajaehdokkaaksi?

Elämäntilanteeni on sellainen, että tällaiseen toimintaan löytyy todennäköisesti nyt parhaiten aikaa. Kolmesta lapsestamme kaksi opiskelee tänä syksynä Oulussa ja nuorimmainen aloittaa lukion omassa koulussamme. Myös työtilanteeni on helpottumassa, sillä kaikki Kemijärven koulut aloittivat tämän lukuvuoden samassa pihapiirissä, mikä tarkoittaa toisaalta suurempia opetusryhmiä, mutta toisaalta opettamieni aineiden ja erilaisten kurssien määrä väheni.

Olen ollut Kristillisdemokraattien toiminnassa jo vuodesta 2001, eli toimintamme ja toimijamme ovat minulle pääosin tuttuja.

Mielestäni KD tarvitsee nykyistä monipuolisempia avauksia ja uusia kasvoja julkisuuteen, ja tässä pyrkisin olemaan mukana. Tahdon olla mukana tekemässä töitä sen eteen, että KD kasvaa entistä suuremmaksi ja saa vaalivoiton seuraavissa eduskuntavaaleissa.

 

Miten jalkautuisit puolueväen pariin?

Osallistuisin parhaani mukaan kaikkiin sellaisiin palavereihin, kokouksiin ja tapahtumiin, joihin minut varapuheenjohtajana kutsuttaisiin.

 

Miten houkuttelisit lisää jäseniä, ehdokkaita tai toimijoita puolueeseen?

Mielestäni varapuheenjohtajat ovat eräänlaisia linkkejä puolueen puheenjohtajan, eduskuntaryhmän, puoluetoimiston, puoluehallituksen, puoluevaltuuston ja kentän välillä. Yksi tehtävämme on viestiä kentälle puolueen päätöksistä ja politiikasta ja kannustaa ihmisiä toimimaan puolueemme ja yhteisen politiikkamme hyväksi.

Meidän pitää olla rohkeasti kristillisdemokraatteja ja puoluettamme ja politiikkaamme on markkinoitava paljon laajemmalle yleisölle kuin mihin olemme tottuneet.

Meidän pitää olla rohkeasti kristillisdemokraatteja ja puoluettamme ja politiikkaamme on markkinoitava paljon laajemmalle yleisölle kuin mihin olemme tottuneet.

Potentiaalinen kannatuksemme on selvästi nykyistä suurempi, sillä kristilliseen arvopohjaan perustuva ihmis-, perhe- ja ympäristöystävällinen politiikka koskettaa valtaosaa suomalaisista.

Meidän pitää kuitenkin päästä eroon seurakuntapuolueen leimasta. Kannanottojemme on jatkossakin oltava faktoihin ja tutkittuun tietoon perustuvia. Meidän pitää olla valmiit tekemään yhteistyötä kaikkien puolueiden kanssa – riippuen tietenkin kulloinkin käsiteltävistä asioista.

Meidän pitää kuitenkin päästä eroon seurakuntapuolueen leimasta. Kannanottojemme on jatkossakin oltava faktoihin ja tutkittuun tietoon perustuvia.

 

Mieleen jäänyt tapahtuma, sattumus tai palaute KD-taipaleesi aikana?

Olen aloittamassa jo viidettä valtuustokauttani. Olen toiminut Lapin piirin puheenjohtajana, puoluehallituksen jäsenenä ja puoluevaltuuston jäsenenä. Olen ollut eduskunta- ja eurovaaliehdokkaana ja päässyt parhaimmillaan varakansanedustajaksi asti.

Juuri nyt päällimmäisenä ovat kuitenkin mielessä parhaillaan menossa olevat erittäin vaikeat luottamuspaikkaneuvottelut täällä Kemijärvellä. Politiikassa joutuu kestämään myös epäoikeudenmukaisuutta ja isojakin pettymyksiä. Toisaalta monet erilaiset edustustehtävät niin Suomessa kuin ulkomaillakin ovat olleet tämän touhun parasta antia.

Varsinkin puoluekokoukset ovat sellaisia tapahtumia, joihin osallistumista suosittelen lämpimästi kaikille Kristillisdemokraateissa toimiville.

Eduskuntavaalikampanjassa 2019 kertyi kuraisia kilometrejä.

Pirkka Aalto

• 52-vuotias
• asuu Kemijärvellä
• biologian ja maantiedon lehtori
• perheessä vaimo Anitta, lapset Tuukka, Iina ja Veikka, Purri -kissa ja Pylpyrä -hamsteri
• Kemijärven kaupunginvaltuuston jäsen, kirkkovaltuuston jäsen ja kasvatustoimikunnan puheenjohtaja, Itä-Lapin kuntayhtymän hallituksen jäsen
• Lapin lintutieteellisen yhdistyksen varapuheenjohtaja ja BirdLife Suomen edustajiston jäsen
• motto tai voimalause: Yritän parhaani – enempää en voi luvata
• lempibiisi: yhtä biisiä on mahdotonta sanoa, mutta pidän paljon esimerkiksi Pauli Hanhiniemen tuotannosta; musiikkityyleistä parhaiten toimii progressiivinen metalli
• uusin harrastus liikuntalaji CrossFit, johon on sanojensa mukaan ”hurahtanut aivan täysillä”

 

Lue lisää Pirkka Aallosta

Aiemmin julkaistuja artikkeleita Pirkka Aallosta luettavissa KD-verkkolehdessä.

Lapin KD ehdottaa Pirkka Aaltoa puolueen varapuheenjohtajaksi, lue täältä

Luonnon monimuotoisuus ja luontoharrastusmahdollisuudet kuntavaaliteemaksi, lue täältä

 

Pirkka Aallon esittely jäi toimituksen virheen vuoksi pois KD-Lehdestä 8/2021!

Julkaisemme varapuheenjohtajaehdokas Pirkka Aallon KD-Lehden kysymyksiin antamat vastaukset kokonaisuudessaan.

Aallon esittely jäi toimituksen kömmähdyksen vuoksi pois KD-Lehdestä 8, joka ilmestyy perjantaina 20. elokuuta 2021.

KD:n puoluekokous valitsee perjantaina 27. elokuuta puolueelle kolme varapuheenjohtajaa. Äänioikeutetut puoluekokousedustajat ovat saaneet kaikkien varapuheenjohtaehdokkaiden esittelyt puoluekokousmateriaalin yhteydessä.

 

KD-varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt

KD-verkkolehti julkaisee kaikkien kahdeksan varapuheenjohtajaehdokkaan esittelyn.

Ville Auvinen, lue lisää täältä

Elie El-Khouri, lue lisää täältä

Ville Heikkilä, lue lisää täältä

Juho Leppänen, lue lisää täältä

Martin Stenberg, lue lisää täältä

Tiina Tuomela, lue lisää täältä

Peter Östman, lue lisää täältä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ylös