Asmo Maanselän kolumni: Kissa pöydälle

20.8.2021 klo 13:08 Kolumnit Asmo Maanselkä

Kuntavaalitulos jäi odotuksista. Kesäkuussa syitä kysyttiin jäsenistöltä. Positiivisina tekijöinä nähtiin Sari Essayah’n onnistuminen televisioväittelyissä sekä raikas kampanja. Suurimmiksi negatiivisiksi seikoiksi nousivat Päivi Räsäsen oikeudenkäynti ja uskontopuolueen brändi.

Luun syvemmälle kurkkuun löi arkkipiispa Tapio Luoma sanoessaan kirkolliskokouksessa, ettei kirkon tehtävä ole julistaa ”kristillisiä arvoja”. Kotimaa-lehden pääkirjoitus 4.8. tulkitsi tämän tarpeena erottua Päivi Räsäsen = KD:n tavasta saarnata kristillisiä arvoja, koska ”kristillisten arvojen nostaminen kristinuskon keskiöön on karkottanut osan ihmisistä pois kirkosta”, ja samalla evankeliumin ytimestä, pelastuksesta.

Kesäkuussa syitä kysyttiin jäsenistöltä. Positiivisina tekijöinä nähtiin Sari Essayah’n onnistuminen televisioväittelyissä sekä raikas kampanja. Suurimmiksi negatiivisiksi seikoiksi nousivat Päivi Räsäsen oikeudenkäynti ja uskontopuolueen brändi.

Syytökset puolueen menestymättömyydestä ja ihmisten pelastuksen estämisestä tuntuvat varmasti ikäviltä Päivi Räsäselle, jolle ihmisten pelastus lienee suurin huoli. Hänen pointtinsa tuntuu olevan se, että ellei kukaan tuo esiin väärentämätöntä evankeliumia, ei voi kukaan pelastua. Jos olisimme vaiti, niin kivet huutaisivat! Mutta voisiko kivien huuto olla meidän sanomaamme vielä kivikovempaa?

Puoluekokoukseen on tuotu lukuisia aloitteita, joissa kysytään strategian perään. KD Nuoret haluavat tutkia seksuaalivähemmistöihin kohdistuvan kovasydämisyyden vaikutuksia puolueen kannatukseen. Meillä on vain kaksi tietä. On inhimillisemmän otteen kristillisdemokratia, jossa lähimmäisyyttä korostetaan. Se brändilinja ei voi menestyä nykymaailmassa kivikovilla asenteilla seksuaalivähemmistöjä kohtaan, vaikka puheenjohtajana olisi kuka.

Tärkeää on, että asiasta voidaan avoimesti keskustella puoluekokouksessa.

Toisaalta on olemassa kovasydäminen tapa mätkiä maahanmuuttajia ja vähemmistöjä, mutta siinä perussuomalaiset ovat meitä etevämpiä. Siinä sitä on pohtimista. Tärkeää on, että asiasta voidaan avoimesti keskustella puoluekokouksessa. Kissa pöydälle.

 

Ylös