Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä piti sateessa toritapahtuman Kokkolassa

25.8.2021 klo 14:00 Politiikka Kristiina Kunnas

Kokkolassa koolla oleva Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän kesäkokous vieraili sadesäässä Kokkolan torille järjestetyssä tapahtumassa.

Kokkolan torille sateessa uskaltautuneet keskipohjalaiset saivat aimo annoksen KD-poliitikkojen esiintymistä.

Eduskuntaryhmän jäsenet pääsivät kaikki ääneen. Haastattelijana oli Kristillisdemokraattien Keski-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Hanna-Lea Ahlskog.

Kesäkokous pidettiin koronarajoitusten sekä terveysturvallisuuden vuoksi pienen ydinjoukon kesken. Yleensä eduskuntaryhmän loppukesän kokoukseen ovat osallistuneet koko puoluejohto ja eduskuntaryhmän henkilökunta sekä puoluetoimiston työntekijät ja oman lehden toimittajat.

Nyt kansanedustajien lisäksi kokouksessa olivat ainoastaan eduskuntaryhmän pääsihteeri Markus Kalmi sekä tiedottaja Merja Eräpolku.

Kokkolan torille sateessa uskaltautuneet keskipohjalaiset saivat aimo annoksen KD-poliitikkojen esiintymistä.

Kokous mediatilaisuuksineen pidettiin Kokkolassa, mutta ryhmä vieraili tiistai-iltana Luodossa ja osallistui toritapahtumaan Suomen kristillisdemokraattisimmassa kunnassa. Lisäksi tavattiin Kokkolan kaupunginjohtaja Stina Mattila, Centria amk:n toimitusjohtaja, rehtori Kari Ristimäki sekä etäyhteyksin Soiten toimitusjohtaja Minna Korkiakoski-Västi. Piirin puheenjohtajan Hanna-Lea Ahlskogin lisäksi tapaamisiin osallistuivat esimerkiksi piirin varapuheenjohtaja, kaupunginhallituksen jäsen Mauri Salo sekä KD-valtuustoryhmän puheenjohtaja Hannu Kippo. Larsmon lähetyskodilla tiistai-iltana tavattiin Reijo Ruotsalainen.

Yritysvierailuilla ja tapaamisissa kuultiin keskipohjalaisia ja pohjalaisia yrityksiä ja niiden johtoa.

Lääkäri-kansanedustaja ja Tampereen kaupunginvaltuutettu Sari Tanus. (Kuva Markus Kalmi)

Hanna-Lea Ahlskog ja KD-eduskuntaryhmän puheenjohtaja, lääkäri-kansanedustaja Päivi Räsänen. (Kuva Markus Kalmi)

Luodon vierailulla tiistaina hymyt herkässä puheenjohtaja Sari Essayah’lla sekä Luodon omalla pojalla, kansanedustaja Peter Östmanilla. Östman jatkaa kesän kuntavaalimenestyksen jälkeen Luodon eli Larmon kunnanvaltuuston puheenjohtajana. (Kuva Merja Eräpolku)

Ylös