Sinua tarvitaan

18.9.2021 klo 10:11 Kolumnit Sari Tanus

Kuntavaaleja ja paikkaneuvotteluja oli tuskin saatu loppuun, kun kyseltiin jo aluevaaleista. ”Antakaa nyt ihmisille hetki hengähtää ja ajatella jotain ihan muuta”, muistan jollekulle vastanneeni.

Lämmin kesä, kaunis luonto, olympialaiset ja moni muu asia virkisti mieliä. Sittemmin on konsertteja, teatteria ja jääkiekkoakin jo päästy seuraamaan. Ihana, koronasta huolimatta mennään kohti normiarkea! Toivon, että osaamme ja muistamme entistä enemmän arvostaa meillä olevia mahdollisuuksia.

Jatkuvaa vaalirumbaa tuskin kukaan toivoi, mutta tilanne tulee nyt annettuna: joulukuussa ehdokaslistat on jätettävä ja tammikuussa on seuraavat vaalit. Aluevaalit ovat meidän jokaisen kannalta erittäin tärkeät, sillä niissä valitaan edustajat aluevaltuustoihin, joissa päätetään ei enempää eikä vähempää kuin koko meidän sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisestä alueilla. Kyseessä ovat siis aivan keskeiset, jokaista koskettavat palvelut.

Aluevaalit ovat meidän jokaisen kannalta erittäin tärkeät, sillä niissä valitaan edustajat aluevaltuustoihin, joissa päätetään ei enempää eikä vähempää kuin koko meidän sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisestä alueilla.

Kansalaiset pitäisi saada sankoin joukoin äänestämään, mutta sitä ennen ehdokaslistat on täytettävä. Siksi toivonkin, että pysähdyt hetkeksi asian äärelle. Olet ollut ehkä useissa vaaleissa ehdokkaana. Tai ehkä et tähän ikään mennessä ole osallistunut vielä yksiinkään vaaleihin ehdokkaana. Sinulla on kuitenkin kokemusta palveluiden käyttämisestä tai olet läheltä seurannut palvelun tarvitsijoita. Tai sinulla on koulutusta ja ammattitaitoa, ei vain sosiaali- ja terveysalasta tai pelastustoimesta vaan ehkä jostain muusta alasta, joka sivuaa toimintaa alueilla.

Olet käytännön järkeä käyttävä ihminen ja ymmärrät, että panoksellesi on käyttöä. Sinua tarvitaan. Kiitos kun jaksat ja lähdet rohkeasti mukaan.

Ylös