– Hallituksen koronapassihanke on jälkijättöinen, Päivi Räsänen arvioi

22.9.2021 klo 17:15 Eduskunta

– Olipa koronapassin hyödyistä mitä mieltä tahansa, niin tämä hanke on nyt tässä vaiheessa jälkijättöinen, kansanedustaja Päivi Räsänen sanoo.

Hän muistutti eduskunnassa, että monet maat ovat jo luopumassa koronapasseistaan ja avaamassa yhteiskuntia kaikille.

– Ajattelen, että kyllä koronapassi myös merkitsisi kajoamista yksilön oikeuksiin, joten kynnyksen sellaisen käytölle tulisi olla korkea.

Jos koronapassia käytettäisiin jonkinlaisena pakotteena rokotteiden ottamiseen, niin se saattaisi lietsoa epäluuloja ja vastarintaa koronatoimia kohtaan

Tämän hetken sairaala- ja tehohoitokuormitus eivät myöskään puolla hankkeen toteuttamista. Korkea rokotekattavuus on Räsäsen mukaan tärkeä tavoite, mutta hänen mielestään siihen tulee pyrkiä aidon vapaaehtoisuuden pohjalta, aivan niin kuin on päästy muidenkin rokotteiden osalta.

– Ja jos koronapassia käytettäisiin jonkinlaisena pakotteena rokotteiden ottamiseen, niin se saattaisi lietsoa epäluuloja ja vastarintaa koronatoimia kohtaan. Ollakseen oikeudenmukaisia testien tulisi olla maksuttomia, ja passia varten testaaminen kuormittaisi henkilöstöä, jota tarvittaisiin nyt muihin töihin.

Ylös