Roosa nauha tavoittelee jälleen ennätystulosta – ”Minulle sopii tällainen kilpailu”, sanoo nauhan suunnitellut Eva Wahlström

23.9.2021 klo 18:23 Kotimaa Kristiina Kunnas

Roosa nauha -keräys tukee tällä kertaa sekä rintasyövän että muiden syöpien tutkimusta. Erityisesti teemana ovat suolistosyövät. Keräys alkaa tänään 23. syyskuuta. Roosa nauhan suunnitteli ammattinyrkkeilyn maailmanmestari Eva Wahlström.

– On suuri kunnia olla nauhan suunnittelija, totesi nyrkkeilyn maailmanmestari Eva Wahlström Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräyksen startissa Musiikkitalossa.

Isän tytöksi tunnustautunut Wahlström kertoi isänsä kuolleen suolistosyöpään 57-vuotiaana.

– Siihen loppui lapsuuteni. Olin yli kaksikymppinen, mutta vielä lapsi. Isä kävi saattohoidossa kerta kerralta ohuemmaksi, Wahlström kuvaili.

Hän maalasi värikkään ja räiskyvän Roosa nauhan.

– Rapatessa roiskuu ja saa roiskuakin. Rajattomuus tarkoittaa minulle rohkeutta ylittää rajoja. Tätä edustaa myös suunnittelemani Roosa nauha – kuten rannekekin, Wahlström kertoi.

Häntä ei kilpailuhenkisenä lainkaan haittaa, että tämänvuotisella keräyksellä tavoitellaan jälleen ennätystä. Rima on asetettu 3,5 miljoonaan euroon.

– Mutta se on teidän tehtävänne ylittää se! Wahlström haastoi suomalaisia.

Roosa nauha -keräyksen tuotto käytetään syövän tutkimuksen rahoittamiseen. Julkinen tutkimusraha on hälyttävästi vähentynyt.

Roosa nauha -keräyksen tuotto käytetään syövän tutkimuksen rahoittamiseen. Tuotto syntyy nauhojen ja rannekkeiden myynnin lisäksi lukuisista tuotteista, joiden myynnistä osuus ohjataan keräykseen. Lisäksi keräykseen voivat lahjoittaa rahaa niin yksityishenkilöt kuin yrityksetkin.

Pienistä puroista syntyy iso virta, kun tuotteita on valtaisa kirjo aina Airamin termareista, Arabian maljakoista, Fredmanin suodatinpusseista ja leivinarkeista Sini-siivousvälineisiin ja SodaStream-makutippoihin, vaaleanpunaisista maskeista terveyssiteisiin ja Barebellsin proteiinipatukoista Elovenan välipalakekseihin.

– Tutkimusraha on niin hälyttävästi vähentynyt, että Arkadianmäelle ei lähde kiittäviä terveisiä, totesi tilaisuuden paneeliin osallistunut tutkijaprofessori Juha Klefström.

Starttitilaisuuden juonsi näyttelijä Ernest Lawson. Live-musiikkia kaipaavaa yleisöä ihastutti lauluillaan solisti Nina Tapio, säestäjinään pianisti Petri Somer ja saksofonisti Roope Löflund.

Nina Tapio esitti laulut Jos jäät mun luo sekä Joutsenet joella. Flyygelin takana Petri Somer, saksofonissa Roope Löflund. (Kuva Kristiina Kunnas)

Näyttelijä Ernest Lawson juonsi Roosa nauha -kampanjan avauksen. (Kuva Kristiina Kunnas)

 

 

 

Ylös