Vauvan päivää vietetään tänään – Päätapahtuma striimataan Musiikkitalolta Helsingistä klo 12–15

24.9.2021 klo 11:53 Kotimaa Kristiina Kunnas

Vauvan päivä nostaa esiin kaikkien vauvojen tärkeyden. Jokainen vauva tarvitsee rakkauden ja huolehtimisen, ja Suomi tarvitsee joka ikisen vauvan.

Vauvan päivän suojelijana on piispa Mari Leppänen. Paikallisia tapahtumia on vietetty eri puolilla Suomea.

Vauvan päivän päätapahtuma striimataan Helsingin musiikkitalolta tänään perjantaina 24. syyskuuta alkaen klo 12. Se on nähtävissä klo 12-15 Musiikkitalon Youtube -kanavalla.

Suomen evankelisluterilainen kirkko haastoi seurakunnat mukaan tuottamaan paikallisia Vauvan päivän tapahtumia. Tapahtumia jaetaan somessa tunnisteella #vauvanpäivä2021.

Vauvan päivä liittyy kirkossa Polku-ajatteluun, joka voidaan avata sanoiksi lahja, ilo ikäkautena & onni hyvän arjen keskellä.

Vauvan päivää vietetään yhteistyökumppaneiden kanssa. Näihin kuuluvat esimerkiksi VauvaSuomi ry, Lasten ja nuorten keskus, Kirkkohallitus, Step-koulutus, MLL, Ensi- ja turvakotien liitto ry, Folkhälsan ja monet perhejärjestöt.

Myös Kristillisdemokraatit on mukana Vauvan päivässä. Puoluesihteeri Asmo Maanselkä kuvasi alkuviikosta puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah’n kanssa videon, jossa Essayah antaa tervehdyksen Vauvan päivään. Video näytetään myös Musiikkitalon suorassa lähetyksessä Youtube-kanavalla.

Erikoislääkäri-kansanedustaja Sari Tanus julkaisi Facebookissa Vauvan päivänä oman kannustuksensa ja tervehdyksensä. Siinä hän toivotti kaikille iloista vauvanpäivää ja kertoi tavoitteitaan entistä lapsiystävällisempään yhteiskuntaan.

Lisää positiivisia lapsivaikutuksia, joustavuutta perheen ja työn yhteensovittamiseen! – Sari Tanus

– Lisää positiivisia lapsivaikutuksia, joustavuutta perheen ja työn yhteensovittamiseen!
Ja työnantajille laajalti ymmärrystä siihen, mitä kaikkea oppia ja kokemusta, hyvää käytäntöä lapset ja vanhemmuus voivat tuoda myös työpaikoille, Sari Tanus kirjoittaa.

– Haluan myös perheystävälliset työpaikat, joissa pidetyt äitiys-, isyys- ja vanhempainvapaat tulevat normaaliksi osaksi CV:tä. Näiden oppi-kokemus- ja yhteiskunnallisestikin merkittävien jaksojen pitäisi näkyä myös palkassa, korotuksina ylöspäin, Tanus vaatii.

Hänen mielestään lapsiystävälliset työpaikat ovat kilpailuvaltti.

– Erityisesti kun kilpaillaan työntekijöistä, osaajista ja tulevaisuuden tekijöistä, kansanedustaja Sari Tanus muistuttaa.

Erikoislääkäri-kansanedustaja Sari Tanus haluaa työnantajille laajalti ymmärrystä siihen, mitä kaikkea oppia ja kokemusta, hyvää käytäntöä lapset ja vanhemmuus voivat tuoda myös työpaikoille.

Puheenjohtaja Sari Essayah esiintyy vauvan päivän videolla – ”Lapsi on elämän lahjoista paras!”

Vauvan ensi parkaisu, ensimmäinen hymy, jokellus tai askeleet. Ne piirtyvät jokaisen syvälle mieleen.

Me kaikki vanhemmat tiedämme, että lapsi tuo mukanaan paljon vastuuta ja vaivaa, mutta sitäkin enemmän iloa ja elämän sisältöä.

Monet haaveilevat suuremmasta lapsimäärästä kuin todellisuudessa saamme. Kristillisdemokraatit haluavat olla tekemässä sellaisia yhteiskunnallisia päätöksiä, joka mahdollistaa yhä useammalle näiden haaveiden toteutumisen.

Monet haaveilevat suuremmasta lapsimäärästä kuin todellisuudessa saamme. Kristillisdemokraatit haluavat olla tekemässä sellaisia yhteiskunnallisia päätöksiä, joka mahdollistaa yhä useammalle näiden haaveiden toteutumisen. – Sari Essayah

Tarvitsemme nykyistä lapsimyönteisempää yhteiskuntaa, mikä merkitsee muun muassa perhetukien korotuksia sekä perheen ja opiskelun tai työn parempaa yhteensovittamista.

Tarvitsemme parempaa työllisyyspolitiikkaa, pysyviä työsuhteita ja vanhemmuuden kustannusten tasaisempaa jakautumista työnantajien kesken.

Perheet tietävät itse mikä on heille paras lastenhoitoratkaisu. Perhevapaisiin tarvitaan kiintiöiden sijaan lisää joustavuutta.

Lisäksi KD on esittänyt lapsilisään 1 000 euron vauvarahaa kertakorvauksena helpottamaan lapsiperheiden arkea.

Mielestämme perhepoliittiset ratkaisut on tehtävä ensisijaisesti lapsen edun näkökulmasta.

Iloista ja onnellista vauvanpäivää!

 

Katso Sari Essayah’n vauvan päivän video täältä

Näyttökuva Sari Essayah’n Vauvan päivän videotervehdyksestä, kuvaajana Asmo Maanselkä.

Ylös