KD Nuoret valitsee järjestölleen uuden puheenjohtajan marraskuun vuosikokouksessa

24.9.2021 klo 14:34 Politiikka Samuli Rissanen

Nykyinen puheenjohtaja Annika Lyytikäinen ei tavoittele jatkokautta KD Nuorten puheenjohtajana. Puheenjohtajakisa on siis auki ja uusi puheenjohtaja valitaan marraskuussa Kouvolassa.

KD Nuoret kokoontuu marraskuussa vuosikokoukseen Kouvolaan. Pian kaksi vuotta KD Nuoria  johtanut Annika Lyytikäinen ei hae jatkoa järjestön puheenjohtajana. Lyytikäisen kausi jatkuu vuodenvaihteeseen.

– Olen elänyt ja hengittänyt nuorisojärjestöä vuosien ajan ja rakastamani järjestön johtaminen on ollut elämäni suurin kunnia. Poliittista nuorisojärjestöä ei kuitenkaan johdeta itsensä, vaan paremman maailman luomisen vuoksi, ja nyt on aika antaa muiden loistaa sen työn keulakuvana, Lyytikäinen kertoo päätöksestään.

– Visioni oli rakentaa KD Nuoria kohtaamispaikaksi kristillisdemokraattiset arvot omaksuneille nuorille

Hän kertoo olevansa ylpeä siitä, että KD Nuoret on täynnä vastuuntuntoisia, idearikkaita ja tukevalla arvokalliolla seisovia nuoria, joista Suomen dynaamisin nuorisojärjestö saa varmasti arvoisensa uuden johdon.

Lyytikäisen puheenjohtajakautta on varjostanut koronapandemia, ja suunnitelmat ovat moneen otteeseen muuttuneet lennosta. Koronasta huolimatta järjestö on viettänyt 50. juhlavuotta, lisännyt henkilökuntaa ja valmistautunut kaksiin vaaleihin.

– Visioni oli rakentaa KD Nuoria kohtaamispaikaksi kristillisdemokraattiset arvot omaksuneille nuorille, jossa tämän päivän polarisoidusta mielipideilmastosta huolimatta saa olla oma itsensä ja josta käsin me, toinen toistamme tukien, voimme aidosti muuttaa maailmaa.

– Kohtaamispaikka ei ottanut sitä fyysistä muotoa mistä kauteni alussa haaveilimme, mutta koen, että olemme silti kyenneet menestyksekkäästi osallistamaan nuoria etäaikaan ja herättämään rakentavia keskusteluita emopuolueessa ja -puolueesta, Lyytikäinen summaa kaksivuotiskauttaan puheenjohtajana.

Hän toivottaa kaikki KD Nuorten jäsenet tervetulleiksi kotikaupunkiinsa Kouvolaan.

– Paitsi jännittäviä henkilövalintoja ja periaateohjelman mylläämistä odotan ilman muuta sitä, että pääsen ensimmäistä ja viimeistä kertaa puheenjohtajan ominaisuudessa kohtaamaan laajan joukon KD Nuoria.

KD Nuorten vuosikokouksessa 20.–21. marraskuuta valitaan järjestölle uusi puheenjohtaja, varapuheenjohtajat ja hallituksen jäseniä. Vuosikokouksessa on myös määrä päivittää nuorisojärjestön periaateohjelma. Vuosikokoukseen ovat tervetulleita kaikki KD Nuorten jäsenet ja ilmoittautuminen avataan lokakuussa.

50. juhlavuoden vuosikokous on järjestön ensimmäinen valtakunnallinen, fyysinen tapahtuma sitten koronapandemian alun.

 

Ylös