Kristiina Kunnaksen ja Tiipi Jokisen uutuuskirja julki sunnuntaina – ”Sun ja mun jääkaappi on kahden ihan erilaisen äidin tarina yksissä kansissa”

25.9.2021 klo 14:24 Hyvinvointi Merja Eräpolku

KD-Lehden päätoimittajan Kristiina Kunnaksen ja taiteilija Tiipi Jokisen pitkään hautunut ja valmisteltu kahden äidin tarina julkaistaan vihdoin.

–  On mennyt 12 vuotta siitä, kun aloitin. Halusin antaa pesästä lähteville poikasille äidin ajatuksia ja eväitä mukaan. Lapsuus ja nuoruus menevät niin äkkiä, ja kauhean nopeasti pesä on tyhjä. Nyt pitkään tehty teos lopulta tulee, Kristiina Kunnas kertoo.

– Kaipasin huumoria ja hyvää kuvitusta tosikkomaisen tekstini ympärille. Onneksi Tiipi Jokinen lähti kuvittajaksi. Aika pian päädyimme siihen, että myös hän kirjoittaisi.

Syntyi kahden erilaisen äidin tarina Sun ja mun jääkaappi, jonka Päivä otti kustannettavakseen. Kirja julkaistaan sunnuntaina 26. syyskuuta.

Kunnaksen lapset ovat aikuistuneet, mutta Jokisen kuuden lapsen uusperheessä ovat kotona vielä kouluikäiset lapset.

Kunnas pohtii omassa osuudessaan sitä, mitä tapahtuu kanaemolle, kun poikaset lähtevät. Hän haluaa sanoittaa niitäkin asioita, joita ei saanut sanotuksi lapsien vielä ollessa kotona. Jokinen  puolestaan miettii arjen kaaoksesta selviämistä vanhan töllin viileydessä.

– Siinä on myös elämän keskeneräisyyden ja rakastetuksi tulemisen kipuilua, Tiipi Jokinen sanoo.

Yhteinen kirja syntyi kirjoitusmatkalla Roomaan.

– Piti lähteä kauemmas nähdäkseen jääkaapin sisään, toteaa Jokinen.

Kunnasta ja Jokista on yhdistänyt myös KD:n kuntavaalityöhön osallistuminen nelisen vuotta sitten ja myös viime keväänä, jolloin toinen oli ehdolla Helsingissä ja toinen Espoossa.

Kirjan julkaisutilaisuus Helsingin Saalemissa su 26.9. noin klo 12.30

Toimittaja Kristiina Kunnaksen ja taiteilija Tiipi Jokisen uutuuskirja Sun ja mun jääkaappi – Kaksi tarinaa äitiydestä julkaistaan sunnuntaina 26. syyskuuta noin klo 12.30 alkavassa tilaisuudessa Helsingin Saalemin pääsalissa, Näkinkuja 3, Hakaniemi.

Kunnas ja Jokinen kertovat kirjan synnystä ja omista kokemuksistaan kristittyinä äiteinä ja naisina. Miten kaksi erilaista naista ja äitiä voi löytää yhteisen sävelen?

Korona-aika ja avin rajoitukset estävät vielä kahvitarjoilut ja muun ruuhkan syntymisen ja jopa kirjojen myynnin, mutta Sun ja mun jääkaappi -kirjan voi hankkia osoitteesta nettikirjakauppa.com.

Kristiina Kunnaksen ideasta syntynyt Sun ja mun jääkaappi on syksyn uutuuskirja. Kirjan kansi ja kuvitus sekä toinen tarina ovat taiteilija Tiipi Jokisen käsialaa. Kustantajana Päivä.

Ylös