”Maan kakkoskeskus tarvitsee sujuvat yhteydet” – Sari Tanuksen mukaan Tampere-Pirkkalan lentoyhteyksien katkaiseminen olisi käsittämätöntä

28.9.2021 klo 12:31 Politiikka Samuli Rissanen

Pirkanmaan kansanedustajat vetoavat Finnairiin Tampere-Pirkkalan lentoyhteyksien säilyttämiseksi.

Pirkanmaan kansanedustajat Pauli Kiuru, Veijo Niemi, Marko Asell,  Jari Kinnunen, Arto Pirttilahti, Jouni Ovaska, Arto Satonen  ja Sari Tanus vetoavat Tampere-Pirkkalan lentoyhteyksien puolesta.

Finnair on ilmoittanut, että se suunnittelee korvaavansa Tampere-Pirkkalan ja Helsinki-Vantaan väliset lentoyhteydet bussikuljetuksilla

Pirkanmaan kansanedustajat pitävät Finnairin lentoyhteyksiä Pirkanmaalle erittäin tärkeinä.

– On tärkeää, että myös Pirkanmaan asukkaiden ja yritysten tarpeet ohjaavat ratkaisuja. Toimivat yhteydet vaikuttavat yritysten sijoittumiseen.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus arvioi KD-Lehdelle, että maan kakkoskeskukselle sujuvat liikenneyhteydet, myös suorat lentoyhteydet ovat erittäin tärkeitä. Niitä tulee kehittää ja lisätä eikä suinkaan vähentää niin kuin Finnair on suunnitellut.

Tampere on vetovoimainen, maan kasvava kakkoskeskus, mikä tarvitsee hyvin toimivan lentokentän.

– Oli aivan käsittämätöntä kuulla, että Finnair suunnittelisi korvaavansa Tampere-Pirkkalan ja Helsinki-Vantaan väliset lentoyhteydet bussikuljetuksilla. Elinkeinoelämä, yritykset, useat kansainväliset toimijat ja monet muut tarvitsevat suoria lentoyhteyksiä, Tanus vetoaa

Hän muistuttaa, että Suomi on paljon muutakin kuin Helsinki ja lentoliikenteessä muutakin kuin Helsinki-Vantaan lentokenttä.

– Tampere on vetovoimainen, maan kasvava kakkoskeskus, mikä tarvitsee hyvin toimivan lentokentän ja myös hyvät lentoyhteydet.

Myös maakunnan toimijoilla on yhteinen näkemys siitä, että oma lentokenttä on yksi tärkeä peruste alueen vetovoimalle ja kasvulle jatkossa. Keskuskaupunki Tampere on monipuolinen kansainvälinen kaupunki Tampere-taloineen ja Uros-areenoineen. Suomen toiseksi suurin kasvukeskus ansaitsee omat lennot Finnairilta.

Ennen koronapandemiaa Finnair lensi Tampere-Pirkkalan lentoasemalta suoria lentoja ainoastaan Helsinkiin. Lentokentällä valmistui kattava remontti vuonna 2018, jonka hinta oli kokonaisuudessaan noin 15 miljoonaa euroa.

 

Ylös