– Poliiseja tarvitaan lisää, kansanedustaja Sari Tanus vaatii

28.9.2021 klo 15:18 Eduskunta Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus muistuttaa, että sisäinen turvallisuus ja oikeusvaltioperiaatteen toteutuminen on ensisijaista toimivassa hyvinvointiyhteiskunnassa.

Tanus muistutti budjettikeskustelussa, että poliisin toimintaympäristö on muuttunut paljon. Kristillisdemokraatit esittivät jo aiemmin 1000 poliisin lisäystä. Hallitusohjelmassakin on poliisin lisäystarve todettu, mutta hallitus toimii aivan päinvastoin.

– Esimerkiksi rikostutkinnat sakkaavat koko ajan, tutkinta-ajat venyvät

Budjettikirjassa näkyy Tanuksen mukaan poliisisektorin aiempaa suurempi rahoitustaso, mutta iso osa rahasta menee rakennusten seiniin ja  laitteisiin, mitkä nekin on tärkeitä.

Hänen mukaansa poliiseja tarvitaan lisää.

– Esimerkiksi rikostutkinnat sakkaavat koko ajan, tutkinta-ajat venyvät ei vain vuoteen vaan kahteen. Jutut uhkaavat vanhentua. Eikä juttuja oteta enää lainkaan käsittelyyn, Tanus sanoi.

Hän kysyi, miltä tuntuisi, jos kivenheiton päässä täältä, kesämökkinaapuriksi on muuttanut myös kaksi suurta rotvaileria, jotka juoksentelevat vapaina naapurissakin, terassilla, ovia vihaisesti raapien eikä poliisi tee mitään.

Ylös