KD Naisten johtoon hakevat varhaiskasvatuksen erityisopettaja Sari Kumin Helsingistä ja yrittäjä Ruut Nygård Seinäjoelta

6.10.2021 klo 10:25 Henkilöt Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien naisjärjestön KD Naisten 1. varapuheenjohtaja Sari Kumin ja 2. varapuheenjohtaja Ruut Nygård hakevat puheenjohtajan tehtävään. Sari Kumin on Helsingistä ja Ruut Nygård Seinäjoelta.

KD Naiset valitsee järjestön johtoon uuden puheenjohtajan lauantaina 9. lokakuuta Helsingissä pidettävässä liittokokouksessa. Nykyinen puheenjohtaja Tiina Tuomela ei hae enää jatkokautta. Tuomela valittiin Kristillisdemokraattien 2. varapuheenjohtajaksi elokuun puoluekokouksessa.

Esittelyssä ovat puheenjohtajaehdokkaat, helsinkiläinen varhaiskasvatuksen erityisopettaja Sari Kumin sekä Seinäjoelta tuleva yrittäjä Ruut Nygård.

Sari Kumin vastaa

1.
Mikä on KD Naisten merkitys sinulle?

KD Naiset on meidän naisten yhteinen keittiö, jonka pöydän ääressä pohditaan ja ratkotaan meille naisille tärkeitä asioita. Pohdinnan jälkeen viemme asioita eteenpäin puolueessamme ja eri yhteistyöjärjestöissämme. KD Naiset on tärkeä vaikuttamisen paikka minulle.

2.
Minkälaisen puheenjohtajan KD Naiset saisivat sinusta?

KD Naiset saisivat minusta aktiivisen, innovatiivisen, muita innostavan, kannustavan, kuuntelevan, tekevän ja aikaansaavan puheenjohtajan, joka haluaa kiertää eri naispiireissä.

3.
Miten suosittelet muille naisjärjestötoimintaa?

Mikäli haluat vaikuttaa naisten asemaan suomalaisessa yhteiskunnassa ja omalla paikkakunnallasi, kannattaa lähteä mukaan.

Vaikutetaan yhdessä naisvaltaisten alojen epäkohtiin, omaishoitajien, ikäihmisten ja yksinelävien asioihin, lasten kotihoitoon ja terveydenhuollon palveluihin liittyviin asioihin! Mukana on jo monia osaavia ihania naisia.

4.
Mitä muutoksia toisit KD Naisten toimintaan?

Haluaisin, että järjestömme olisi entistä suurempi vaikuttaja niin puolueemme sisällä kuin oman puolueemme ulkopuolella. Siihen pääsemme tunnistamalla ja nostamalla paremmin esiin jäsentemme erilaista tietoa ja osaamista.

Avataan ovet kaikille ja toivotetaan mukaan toimintaan, ohjataan, otetaan uusia ideoita vastaan ja autetaan. – Sari Kumin

Keskitytään toimimaan yhdessä sovitun strategian ja vision suuntaisesti ja tekemään niiden suuntaisia ja eteenpäin vieviä toimenpiteitä entistä aktiivisemmin. Kannustetaan uusia jäseniä liittymään meihin ja annetaan vastuuta niille jotka sitä haluavat. Avataan ovet kaikille ja toivotetaan mukaan toimintaan, ohjataan, otetaan uusia ideoita vastaan ja autetaan. Luodaan KD Naisten ilmapiiri meille kaikille turvalliseksi. Vaikka olemme joskus eri mieltä asioista, on tärkeää muistaa että meillä kaikilla on yhteinen päämäärä.

Yhdessä tekeminen on minulle tärkeää.

Sari Kumin

• 53-vuotias
• naimisissa, 3 aikuista lasta ja 2 koiraa
• asuu Helsingissä
• varhaiskasvatuksen erityisopettaja, neuropsykiatrinen valmentaja
• KD Naisten 1. varapuheenjohtaja, KD Helsingin piirin johtokunnan jäsen
• Vuosaaren srk-neuvoston jäsen, käräjäoikeuden lautamies, NYTKIS ry:n hallituksen jäsen, HKVY:n hallituksen jäsen
• vapaaehtoistyössä vetää kristillistä kirjapiiriä
• harrastaa lenkkeilyä ja touhuamista koirien kanssa, kutomista ja lukemista
• motto: Ei sanoja vaan tekoja

Sari Kumin toimii tällä hetkellä KD Naisten 1. varapuheenjohtajana ja KD Helsingin piirin johtokunnassa.

 

Ruut Nygård vastaa

1.
Mikä on KD Naisten merkitys sinulle?

Olen saanut kasvaa KD Naisissa ja järjestön valtakunnallisena 2. varapuheenjohtajana entistä tiiviimmin sisälle Kristillisdemokraatteihin. Olen jo oppinut paljon mutta haluan oppia sekä vaikuttaa vielä paljon lisää.

Mielestäni KD Naiset on tärkeä osa puoluettamme. Meillä on tärkeä rooli pitää kristillisiä arvoja esillä myös erilaisissa naisjärjestöissä. KD Naiset mahdollistaa vaikuttamisen yhteiskunnallisiin asioihin.

2.
Minkälaisen puheenjohtajan KD Naiset saisi sinusta?

Valoisan, energisen ja rohkean johtajan. Koen myös olevani avoin ja palveleva johtaja. Myönnän omaavani perinteisen pohjalaisen luonteen.

Olen rehellinen ja sitä toivon myös kaikilta muilta. Asiat pitää aina käsitellä asioina ja mahdollisimman avoimesti.

Olen rehellinen ja sitä toivon myös kaikilta muilta. Asiat pitää aina käsitellä asioina ja mahdollisimman avoimesti. – Ruut Nygård

3.
Miten suosittelet muille naisjärjestötoimintaa?

Kertomalla mitä kaikkea teemme ja sitä kautta innostamalla mukaan toimintaan! Henkilökohtaiset yhteydenotot ovat kaikkein tehokkaimpia.

Haluan toimia myös esimerkkinä. Kun tulin Kristillisdemokraatteihin mukaan niin hyvin nopeasti tulin aktiiviksi myös KD Naisiin. Tätä esimerkkiä haluaisin näyttää kaikille muille.

4.
Mitä muutoksia toisit KD Naisten toimintaan?

Jämäkkyyttä ja organisointia. Iloa ja spontaanisuutta.

Entistä enemmän kaiken toiminnan tulee olla aidosti koko maan kattavaa. Haluan kaivaa esiin naisjärjestömme piilotetut timantit!

Ruut Nygård

• 39-vuotias
• aviomies Lasse
• asuu Seinäjoella
• yrittäjä
• KD Naisten 2. varapuheenjohtaja, Pohjanmaan piirihallituksen jäsen (2. kausi)
• KD Seinäjoen paikallisosaston jäsen, rahastonhoitaja
• harrastaa ulkoilua, salia, hiihtoa, pianonsoittoa ja laulua
• motto: Päivä vain ja hetki kerrallansa

Ruut Nygård on KD Naisten 2. varapuheenjohtaja. Hän toimii Pohjanmaan Kristillisdemokraattien piirihallituksessa.

 

Ylös