”Kristityt kohtaavat yhä vahvemmin sanan- ja uskonnonvapauden rajoitteita” – Päivi Räsänen piti puheen Unkarin rukousaamiaisella

11.10.2021 klo 15:51 Politiikka Samuli Rissanen

Kansanedustaja Päivi Räsänen osallistui puhujavieraana Unkarin kansalliselle rukousaamiaiselle.

Räsänen puhui Unkarissa aiheesta ”Kristinuskon asema nyky-Euroopassa.”

Kristinuskon aseman muutos näkyy Räsäsen mukaan Euroopan maissa julkisessa keskustelussa sekä päätöksenteossa koskien esimerkiksi ihmisen elämän arvostusta tai avioliittoa.

– Kristinuskon vastainen ideologia kyseenalaistaa jopa luonnontieteellisen todellisuuden

– Kristinuskon vastainen ideologia kyseenalaistaa jopa luonnontieteellisen todellisuuden kohdussa elävän lapsen ihmisyydestä tai sukupuolten määrästä, hän sanoi.

Kristityt kohtaavat Räsäsen kokemuksen mukaan myös yhä vahvemmin sanan- ja uskonnonvapauden rajoitteita. Tammikuussa käräjäoikeuteen etenevä Raamatun opetuksiin pohjautuvien kirjoitusten ja lausuntojen tutkinta herätti Räsäsen mukaan huolta Unkarissakin.

– Tässä tilanteessa tarvitaan keskinäistä tukea ja yhteistä rukousta kansakuntiemme ja parlamenttiemme puolesta sekä rohkaisua avoimesti tunnustamaan uskoa Jeesukseen ja luottamusta Jumalan sanaan, Raamattuun, Räsänen muistutti.

Hän kertoo, että oli rohkaisevaa kuulla Unkarin perheministerin Katalin Novákin terveiset siitä, miten myönteisellä perhepolitiikalla on voitu lyhyessä ajassa saada hyviä tuloksia.

– Avioliittoja solmitaan enemmän kuin aiemmin, syntyvyys on kääntynyt nousuun ja avioerojen määrä on vähentynyt, Räsänen kertoo.

Viime perjantaina 8.10. pidettyyn rukousaamiaiseen osallistui oli noin 150 henkeä, joista suurin osa oli unkarilaisia kansanedustajia ja muita vaikuttajia ja lisäksi delegaatioita muista Euroopan maista.

Ylös