– Eikö olisi kaiken järjen mukaan selkeää, että lapsen synnyttänyt on äiti  ja synnyttänyt on nainen myös lainsäädännössä, Sari Tanus kommentoi vanhemmuuslakia

12.10.2021 klo 16:29 Eduskunta Samuli Rissanen

– On todella ikävää, että vanhemmuuslaki tulee budjettilakina ja sitä on kiire käsitellä. Toivomme todella viisautta ja huolellisuutta valiokuntaan, KD:n kansanedustaja Sari Tanus sanoo.

Kristillisdemokraattien kansanedustajat ovat yksi toisensa perään tänään muistuttaneet eduskunnassa, että lapsella on aina sekä isä että äiti.

– Se on tosiasiallista todellisuutta, että jokaisella meistä, jokaisella lapsella on yksi äiti ja on yksi isä. Se on vain biologinen fakta, vaikka muuta yritettäisiin täällä väittää, kansanedustaja Sari Tanus sanoi.

Jokaisella on yksi biologinen äiti ja yksi isä

Hän antoi Antero Laukkasen ohella oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille kiitoksen, että esityksessä on äiti- ja isä-nimikkeet, äitiys- ja isyys-nimikkeet säilytetty, koska ne ovat aivan jotakin erityistä.

– Sijaislapset ja adoptiolapset ovat tietysti omansa, mutta minä puhun nyt, että jokaisella on yksi biologinen äiti ja yksi isä, ja toivon todella, että näitä epäkohtia myös isiin liittyen korjataan, Tanus sanoi.

Tanus kysyi myös siitä, miksi laissa on äitiyteen liittyen sanottu, että äitiyden toteaminen ei edellytä sitä, että lapsen synnyttänyt henkilö on sukupuoleltaan nainen:

– Eikö olisi kaiken järjen mukaan selkeää, että synnyttänyt on äiti  ja synnyttänyt on nainen myös lainsäädännössä, Tanus totesi.

Ylös