– Yritys tehdä äitiydestä ja isyydestä sukupuolineutraalia on todellisuudelle vierasta, Päivi Räsänen sanoo

12.10.2021 klo 16:21 Eduskunta Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen pitää hyvänä, että uudessa vanehmmuuslaissa nimikkeet ”äiti” ja ”isä” säilyvät. Laissa on hänen mukaansa kuitenkin pyritty sukupuolineutraaliuteen.

Räsänen moittii hallituksen vanhemmuslakia siitä, että vaikka nämä nimikkeet isä ja äiti säilyvät laissa, niin ne pidetään irrallisena sukupuolesta.

– Ajattelen, että yritys tehdä äitiydestä ja isyydestä sukupuolineutraalia on kyllä todellisuudelle, siis biologialle ja luonnolle vierasta, hän sanoo.

Lain mukaan on mahdollista, että lapsen synnyttänyt henkilö on oikeudelliselta sukupuoleltaan mies, tai että isyyden vahvistaminen ei edellytä, että isä on sukupuoleltaan mies.

Se näkyy Räsäsen mukaan muun muassa siinä, että lain mukaan on mahdollista, että lapsen synnyttänyt henkilö on oikeudelliselta sukupuoleltaan mies, tai että isyyden vahvistaminen ei edellytä, että isä on sukupuoleltaan mies.

– Eli nämä ristiriidat tässä näkyvät, kun on tällainen, voi sanoa, luonnonvastainen pyrkimys tehdä äitiydestä ja isyydestä sukupuolineutraalia.

Räsänen kysyikin, olisiko mahdollista, että näihin virheellisiin isyyspäätöksiin, joilla on niin pitkäaikaiset seuraukset lapsen ja miehen kannalta, saataisiin myös takautuvasti korjauksia  vaikeissa tilanteissa.

Ylös