Varsinais-Suomen Kristillisdemokraatit tavoittelee täyttä listaa aluevaaleissa – ensimmäiset ehdokkaat nimetty

20.10.2021 klo 09:42 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen piirin syyskokous nimesi ensimmäiset aluevaaliehdokkaat. Tavoitteena on täysi lista. Mimosa Helander Loimaalta jatkaa piirin puheenjohtajana.

Varsinais-Suomen Kristillisdemokraatit haluaa kattavat palvelut myös saaristoon ja haja-asutusalueille sekä ruotsinkielisille. Toisessa kannanotossaan KD vaatii paikallispoliiseja takaisin.

Liedon kunnantalolla pidetyssä syyskokouksessa Mimosa Helander valittiin jatkamaan puheenjohtajana. Varapuheenjohtajaksi valittiin Sinikka Hutko Pöytyältä.

– Varsinais-Suomen hyvinvointialueella on edessään monenlaisia haasteita. Kaikkia kuntia koskevan koronan aiheuttaman hoitovelan lisäksi sen on hoidettava Turun kaupungin terveydenhoitokriisin seuraukset, piirikokous muistuttaa.

Kristillisdemokraatit haluaa varmistaa saariston ja haja-asutusalueiden palveluiden saatavuuden.

Kristillisdemokraatit haluaa varmistaa saariston ja haja-asutusalueiden palveluiden saatavuuden.

– Palveluiden keskittäminen on mantrana houkutteleva, mutta kaikilla ei ole realistisia mahdollisuuksia käyttää vain kaupunkien keskustoissa sijaitsevia terveys- ja sosiaalipalveluita. Matka palveluiden piiriin voi olla päivän pituinen, jos välissä on vaikkapa useita lauttayhteyksiä, julkilausuma toteaa.

Varsinais-Suomen ruotsinkielinen väestö on KD:n mukaan oikeutettu saamaan palveluita äidinkielellään aivan niin kuin suomenkielinen väestökin.

– Erityisesti ikäihmisten palvelut sekä mielenterveyspalvelut on järjestettävä kattavasti ruotsin kielellä.

Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen piiri edellyttää, että ruotsinkielisten palveluiden saatavuus sekä kaupungeissa että maaseudulla ja saaristossa taataan, ja että palveluverkkoa tarkastellaan asiakkaiden eikä vain talouden näkökulmasta.

Kristillisdemokraatit haluavat paikallispoliisit takaisin.

– Kotimaiset ja kansainväliset rikollisjengit ovat vahvistaneet asemiaan ympäri Suomen koko 2000-luvun ajan. Tällaisessa tilanteessa hallituksen linjaukset leikata poliisin määrärahoja ovat täysin kestämättömiä.

Varsinais-Suomen KD:n mielestä ei riitä, että poliisille myönnetään määrärahoja vastata nykyajan uhkiin perustamalla nettipoliisivirkoja. Samalla poliisin kalusto rapistuu käsiin ja henkilöstöresurssit pienenevät.

– Tarvitsemme poliisille riittävät resurssit vastata suomalaisten turvallisuudesta myös internetin ulkopuolella. Apua pyytävän tulee saada asioida poliisin kanssa kasvotusten poliisin vasteajassa tunnin sisällä soitosta myös haja-asutusalueilla.

KD:n Varsinais-Suomen piiri esittää paikallisten poliisiasemien käyttöönottoa uudestaan.

Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen piirin syyskokous nimesi ensimmäiset ehdokkaat aluevaaleihin 2022. Joukossa on paljon kokeneita kuntapäättäjiä ja sote-ammattilaisia.

Varsinais-Suomen Kristillisdemokraattien lokakuun puolivälissä nimetyt aluevaaliehdokkaat. Mimosa Helanderin ammattinimikkeessä on kirjoitusvirhe. Mimosa Helander on yrittäjä.

 

Ylös