Kokoomus ja KD solmivat vaaliliiton Satakunnassa – tavoitteena olla Satakunnan suurin ryhmä

28.10.2021 klo 15:07 Politiikka Samuli Rissanen

Satakunnan Kokoomus ja Kristillisdemokraattien Satakunnan piiri ovat sopineet teknisestä vaaliliitosta Satakunnassa tammikuun aluevaaleissa.

Kokoomuksen ja kristillisdemokraattien vaaliliitto tavoittelee Satakunnan suurimman ryhmän paikkaa ja molempien puolueiden aseman vahvistamista. Puolueet lähtevät vaaleihin listalla, jolle kokoomus asettaa 83 ehdokasta ja KD kolme.

Vaaliliitto on luonteeltaan tekninen ja molemmat puolueet esiintyvät itsenäisesti omien tunnustensa alla sekä tekevät omat aluevaaliohjelmansa. Tammikuun vaalien jälkeen puolueet muodostavat yhteisen aluevaltuustoryhmän, Satakunnan hyvinvointialueen aluevaltuustossa.

– Uskon, että vaaliliitto tukee molempien puolueiden menestystä aluevaaleissa Satakunnassa

Satakunnan Kokoomuksen puheenjohtaja Samu Vahteristo sanoo, että Kokoomuksella ja kristillisdemokraateilla on omat näkemyksensä ja ohjelmansa.

– Uskon, että vaaliliitto tukee molempien puolueiden menestystä aluevaaleissa Satakunnassa, Vahteristo sanoo.

Kristillisdemokraattien Satakunnan piirin puheenjohtaja Simo Korpela muistuttaa, että kuntavaalien yhteydessä solmitut vastaavat tekniset vaaliliitot Eurajoella ja Huittisissa olivat myönteinen kokemus.

– Koko Satakunnan kattavassa aluevaalissa vaaliliitto parantaa selvästi myös omia mahdollisuuksiamme. Kristillisdemokraattien ja kokoomuksen yhteinen aluevaltuustoryhmä ei millään tavalla kavenna valtuutettujemme omaa päätösvaltaa, mutta iso ryhmä antaa molemmille osapuolille paremmat mahdollisuudet vaalien jälkeisissä luottamuspaikkajaoissa, Korpela sanoo.

Satakunnan Kokoomuksen toiminnanjohtaja ja aluevaalien vaalipäällikkö Antti Ahonen sanoo, että kokoomuksessa ollaan tyytyväisiä sovittuun vaaliliittoon.

– Olen varma, että kokoomuksen ja kristillisdemokraattien yhteinen täysi ehdokaslista ja aluevaltuustoryhmä nousevat Satakunnan hyvinvointialueen suurimmaksi poliittiseksi voimaksi, hän arvioi.

Ylös