Kansanedustaja Antero Laukkasen viesti ministeri Krista Kiurulle: Köyhän vatsa ei täyty määrärahojen siirroilla

29.10.2021 klo 10:45 Eduskunta Samuli Rissanen

Eduskunnan Köyhyysryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Antero Laukkanen ihmettelee, että hallitus jätti jälleen ruoka-apua antavat järjestöt ilman tukea.

Laukkasen mukaan ministeri Krista Kiurulla on erikoinen näkemys ruoka-avusta.

– Vuodesta toiseen hän siirtää samaa 2 miljoonan euron määrärahaa seuraavalle vuodelle. Luuleeko ministeri tosiaan, että vatsat täyttyvät määrärahoja siirtämällä, Laukkanen kysyy.

Laukkasen mukaan on käsittämätöntä, että samaa näytelmää on toistettu jo kolme vuotta, ja jälleen torstain kyselytunnilla Kiuru totesi, että jakamatta jäänyt määräraha maksetaan vuonna 2022.

Vihervasemmistolainen hallitus on jättänyt köyhät täysin oman onnensa varaan

Eduskunta on jo vuosina 2019 ja 2020 edellyttänyt, että ruoka-apu -avustus on saatava kestävälle pohjalle, sosiaali- ja terveysministerin vuosittaisiin budjettivaroihin.

Laukkasen mielestä näyttää siltä, että vihervasemmistolainen hallitus on jättänyt köyhät täysin oman onnensa varaan. Vuoden 2022 talousarvioesityksessä on yli 1100 sivua, ja siinä on mainittu sana köyhä vain yhden kerran ja sekin on kehitysyhteistyöosiossa.

– Sanaa ruoka-apu ei ole koko esityksessä ja koko ruoka-apu -osio on poistettu. Ihmettelen, eikö tämä tilanne vaivaa edes ministeri Ohisaloa, joka on köyhyystutkija, Samaan aikaan leipäjonoissa olevien määrä on hurjassa kasvussa. Hallituksen kovasydämisyys on jäätävää, Laukkanen muistuttaa.

Ylös