”Hyvä hallitus, on mahdollista pysyä menokehyksissä ja silti tehdä tärkeät panostukset” – Sari Essayah sivaltaa tuhlailevaa hallitusta

1.12.2021 klo 17:18 Eduskunta Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien vaihtoehtobudjetti ottaa miljardin vähemmän velkaa eli pysyy kehyksissä, KD:n puheenjohtaja Sari Essayah muistuttaa.

– Kristillisdemokraattien vaihtoehtobudjetti näyttää sen, että on mahdollisuus tehdä vastuullista talouspolitiikkaa ja samanaikaisesti pitää huolta hyvinvointipalveluista, Sari Essayah sanoi eduskunnassa, joka arvioi opposition vaihtoehtobudjetteja.

Essayah sivalsi hallitusta, joka on lipsunut pahasti kehyksistä.

KD:n budjettivaihtoehto tarkoittaa Suomelle sitä, että valtio ottaisi velkaa miljardin vähemmän.

– On siis mahdollista pysyä kehyksissä ja samanaikaisesti satsata sinne, missä suomalainen yhteiskunta nyt kipeimmin tarvitsee panostuksia, Essayah sivalsi hallitusta, joka on lipsunut pahasti kehyksistä.

Panostuksia tarvitaan Essayah’n mukaan tällä hetkellä nimenomaan terveydenhuollossa: Hoitojonot ovat kasvaneet ja terveydenhuollon kriisi on ollut totta jo ennen koronaa.

– Nyt meillä ei ole varaa jäädä odottamaan sitä, että saadaan sote-uudistus liikenteeseen tai korona loppuu. Nyt on panostettava hoitohenkilökunnan palkkaukseen ja hoitojonojen purkamiseen, Essayah totesi.

Hän muistutti, että KD panostaa myös perheisiin, joita tuetaan muun muassa 10 euron kuukausittaisella lapsilisäkorotuksella.

– Haluamme myös omaishoitajien palkkiot verovapaiksi, ja myöskin liikkumiseen, eli polttoaineveron korotukset haluamme perua. Se vaikuttaa työllisyyteen ja maaseudulla sekä haja-asutusalueilla asuvien mahdollisuuksiin, Essayah linjasi.

Sari Essayah puhuu asiasta eduskunnassa – katso video Youtubessa

Katso Sari Essayah’n puheenvuoro eduskunnassa Youtubesta tai täältä

Ylös