– Hoitajien rokotuspakon sijaan on lisättävä pikatestausta, Kristillisdemokraattien kansanedustajat vetoavat

9.12.2021 klo 18:14 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustajat eivät kannata hallituksen eduskunnalle tuomaa esitystä terveydenhuollon henkilökunnan rokotuspakosta. Heidän mielestään esityksen haitat ylittävät sen hyödyt.

KD:n kansanedustajat pitävät erittäin tärkeänä, että koronan vakaville seurauksille alttiita potilaita suojellaan altistumiselta, mutta rokotepakko on heidän mielestään siihen väärä keino.

– Sen sijaan käyttöön tulee nopealla aikataululla ottaa koko henkilökunnan säännölliset itsesuoritettavat pikatestit, joita tulisi olla saatavilla myös vieraileville omaisille, kansanedustajat vetoavat yhteisessä kannanotossaan.

He muistuttavat, että vain testien avulla voidaan minimoida myös ne tilanteet, joissa täyden rokotesarjan saanut henkilö tietämättään levittää virusta.

– Pahimmillaan hallituksen esitys voisi johtaa laajoihin irtisanoutumisiin

Rokotuskattavuutta on edelleen nostettava ja KD:n edustajat kannustavatkin ihmisiä rokottautumaan, jos siihen on mahdollisuus. Kepin sijasta on kuitenkin käytettävä porkkanaa.

Väestön pakkorokotuksia on viime päivinä kritisoinut myös YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Michelle Bachelet.

– Pahimmillaan hallituksen esitys voisi johtaa laajoihin irtisanoutumisiin sosiaali- ja terveydenhuollossa, mikä syventäisi jo tällä hetkellä monin paikoin vakavaa hoitajapulaa. Suomella ei ole varaa menettää sote-alan työntekijöitä ulkomaille tai muille aloille, KD:n edustajat arvioivat.

KD.n eduskuntaryhmä pitää asiaa perustuslain ja ihmisoikeuksien näkökulmasta erittäin merkittävän ja kritisoi hallituksen esityksen hätäistä valmistelua. Lisäksi kansanedustajat kantavat huolta sen vaikutuksista yhteiskunnan ilmapiirille.

 

 

Ylös