Keski-Suomen aluevaalien KD-ehdokkaissa paljon sote-alan asiantuntijoita

9.12.2021 klo 09:17 Politiikka Kristiina Kunnas

Keski-Suomessa äänestäjillä on varaa valita hyvistä Kristillisdemokraattien aluevaaliehdokkaista. Tyytyväinen ehdokkaiden laaja-alaisuuteen on myös KD-piirin puheenjohtaja Hannu Suni. – On soteosaajia, kuntapäättäjiä ja eri alojen asiantuntijoita.

Piirin puheenjohtaja Hannu Suni kiittelee vaalipäällikkö Pekka Tuomista aktiivisuudesta.

– Ehdokashankinta on sujunut hyvin. Vaalipäällikkö on soitellut liki kaikille valtuutetuille ja osastojen vastuuhenkilöille, Suni toteaa.

– Piirimme varapuheenjohtaja Marika Visakorpi on hoitanut hyvin keskuskaupunkimme Jyväskylän.

– Olen yrittänyt puheenjohtajana hoitaa maakunnan laitaosia. Tosin usein ratkaisevaa ehdokkaaksi lähtöön on ollut Sari Essayah’n soitto ehdokkuutta miettivälle, Suni tunnustaa.

– Olemme saavuttaneet itse asettamamme realistisen tavoitteen 60 ehdokasta.

Ehdokkaiksi on saatu paljon sotealan asiantuntijoita.

– On useampi sairaanhoitaja, työterveyshoitaja, useita lähihoitajia, fysioterapeutti, terveystiedon opiskelija, sosionomi, hammaslääkäri, lääkäri, terveystiedon opettaja ja hammashoitaja.

Suni harmittelee sitä, että huippuasiantuntijat ovat valitettavasti jäävejä vaaleihin.

– Heitäkin olisi löytynyt. Mutta oman alan asiantuntemusta onneksi ehdokkaissa on, mukana myös kokemusasiantuntija.

Kuntapäättäjiä on mukana ehdokkaina. Aivan kaikki KD-valtuutetut eivät aluevaaleihin lähteneet, mutta aika hyvä prosenttiosuus. Muiden alojen asiantuntijoita on laidasta laitaan insinööreistä professoriin, varatuomareitakin taitaa löytyä pari

– Kuntapäättäjiä on mukana ehdokkaina. Aivan kaikki KD-valtuutetut eivät aluevaaleihin lähteneet, mutta aika hyvä prosenttiosuus. Muiden alojen asiantuntijoita on laidasta laitaan insinööreistä professoriin, varatuomareitakin taitaa löytyä pari.

Jos nostaa esiin muutaman sellaisen nimen Keski-Suomen listalta, jotka eivät ole vielä kaikille Kristillisdemokraattien ehdokkaina tuttuja, niin tässä: fysioterapeutti, terveystieteen maisteriopiskelija ja menestynyt kilpailuleuanvetäjä Nelli Riihuhta, toimittaja ja kokemusasiantuntija Marjaana Kotilainen sekä hammaslääkäri Riitta Ryynänen.

– Vaalitoimikunta on kartoittanut medianäkyvyyttä ja piirihallitus on budjetoinut siihen osastojen kanssa kohtuullisen hyvän panostuksen. Ennakkotunnelmista päätellen ehdokkaista löytyy monia hyvinkin innokkaita lähtemään turuille ja toreille. Muutamia toritapahtumia on jo aikataulutettu, mutta vastahan tässä ollaan alussa.

Hannu Suni kertoo muutamien ehdokkaiden kirjoittaneen mielipidekirjoituksia maakunnan päälehteen ja paikallislehtiin.

– Kannattaa kirjoittaa aktiivisesti, Suni muistuttaa.

– Uskon, että vaalipäivän lähestyessä tästä tulee vielä kohtuullisen hyvä pöhinä!

Viime lauantaina Keski-Suomen KD tarjosi puuroa Jämsässä, ensi lauantaina 11. joulukuuta Jyväskylän kävelykadulla puolestaan on tarjolla glögiä klo 11–13. (Kuva Leppäkerttu/Pixabay)

Kaikki ehdokkaat löytyvät pian KD:n vaaligalleriasta!

Ehdokasasettelu päättyy 14. joulukuuta. Sen jälkeen kaikki Kristillisdemokraattien aluevaaliehdokkaat ovat nähtävillä KD:n vaaligalleriassa kotisivuilla kd.fi

Ensimmäisistä Keski-Suomen KD-aluevaaliehdokkaista voi lukea täältä

 

Ylös