Kristillisdemokraatit keräsi aluevaaleihin noin 940 ehdokasta – Puolue ei jäänyt kauas keskisuurten puolueiden ehdokasmääristä

14.12.2021 klo 17:50 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraatit on kerännyt noin 940 aluevaaliehdokasta. Ehdokasasettelu päättyi tänään iltapäivällä.

Aluevaalien ehdokasasettelu päättyi tänään tiistaina iltapäivällä kello 16. Kristillisdemokraatit onnistui ehdokashankinnassaan kohtullisen hyvin ja keräsi liki 940 ehdokasta Verrannossa KD ei  esimerkiksi jäänyt ehdokashankinnassa kauas vasemmistoliitosta ja vihreistä, joilla on molemmilla noin tuhatkunta ehdokasta.

Puolueen järjestöpäällikkö Mikko Rekimies kertoi vähän ennen ehdokaslistojen sulkeutumista saaneensa reilut puolet alueiden jätetyistä ehdokaslistoista ja käyneensä ne läpi. Hänen mukaansa ehdokasmäärä tulisi olemaan 936.

– Tuo voi vielä hieman muuttua, mutta tuskin paljon, hän sanoo.

Pohjois-Savossa (86 ehdokasta) ja Varsinais-Suomessa (98 ehdokasta) on täydet ehdokaslistat. Vaaliliittoalueilla Itä-Uudellamaalla, Satakunnassa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa on täysi lista.

– Muista alueista ehdokashankinnassa onnistuivat erityisen hyvin Keski-Suomi, Pirkanmaa, Pohjanmaa ja Pohjois-Karjala, Rekimies sanoo.

Puolueen puheenjohtaja Sari Essayah kertoo olevansa tyytyväinen ehdokasasetteluun ja ehdokkaiden kokonaismäärään.

Puolueen puheenjohtaja Sari Essayah kertoo myös olevansa tyytyväinen ehdokasasetteluun ja ehdokkaiden kokonaismäärään.

– KD:n ehdokkaina on paljon kokeneita kuntapäättäjiä, runsaasti sote-alan ammattihenkilöstöä mutta myös talouden ja hallinnon sekä yrityselämän tuntemusta. Myös kaikki puolueen viisi kansanedustajaa ovat ehdolla, hän iloitsee.

Esimerkiksi Essayahin omalla alueella Pohjois-Savossa ehdokkaista lähes 40 prosenttia on terveys- ja sosiaalisektorin ammattilaisia, kuten sairaanhoitajia, lähihoitajia ja sosiaalityöntekijöitä.

– Ehdokaslistalla on viisi lääkäriä, sosiaalipolitiikan professori, kansanedustaja, talouden ja hallinnon ammattilaisia, yrittäjiä ja myös omais- ja perhehoitajia, Essayah kertoi aiemmin tänään  maakuntansa KD-ehdokkaista, joita on jokaisesta alueen kunnasta.

Essayah muistuttaa, että kristillisdemokraateille sosiaali- ja terveydenhuollon asiat ovat keskeisiä, ja siirryttäessä kohti sote-uudistusta nyt tarvitaan panostusta hyvinvointiin, eikä hallinnon paisuttamiseen.

– Kaiken kaikkiaan KD haluaa panostaa lähipalveluihin, nopeaan hoitoon ja palveluihin pääsyyn, tiedolla johtamiseen. sujuviin hoitoketjuihin ja ennaltaehkäisyyn, hän sanoo.

KD:n tavoitteena on ”Enemmän hyvinvointia, vähemmän hallintoa” otsikoidun vaaliohjelman mukaisesti hyvinvoiva Suomi.

KD:n jo julkaistut ehdokkaat löytyvät tästä.

Ylös