Hallitus neuvottelemaan koronatoimien kiristämisestä – Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah on koronapassin hyllyttämisen ja antigeenitestien kannalla

21.12.2021 klo 11:36 Eduskunta Samuli Rissanen

Hallitus kokoontuu tänään Säätytalolle neuvottelemaan koronatoimien kiristämisestä vaikeassa tautitilanteessa.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah on kertonut, että kannattaa koronapassin hyllyttämistä ja antigeenitestien käyttöönottoa.

Neuvottelujen alla pääministeri Sanna Marin on nostanut esiin muun muassa koronapassin väliaikaisen hyllyttämisen.

Hallitus voi lain mukaan keskeyttää asetuksella koronapassin käytön kuukaudeksi kerrallaan.

Toimenpiteelle tuntui löytyvän eduskunnan oppositiosta vastakaikua eilen, kun tartuntatautilain muutoksista jälleen keskusteltiin.

– Nyt olisi nyt tärkeää, että hallitukselta tulisi selkeä viesti, että koronapassi laitetaan hyllylle.

– Nyt olisi nyt tärkeää, että hallitukselta tulisi selkeä viesti, että koronapassi laitetaan hyllylle. Se estäisi sen, että meidän tarvitsisi lähteä vielä suurempia muutoksia tekemään. Ja olisi tärkeää saada antigeenitestit, Essayah tiivisti eduskunnassa eilen.

Terveysturvallisuus vaatii hänen mukaansa ehdottomasti muitakin: Tarvitaan maski, tarvitaan välimatka, tarvitaan hygienia, kaikki se, mitä on tässä matkan varrella opeteltu tekemään.

– Ja meidän pitää jatkaa sillä tiellä, että me ymmärrämme, että tämä kontaktien määrä ja se, mitä siellä kontakteissa välittyy, on lähtökohtaisesti se, millä me pystymme nyt torjumaan tätä epidemian kiihtymistä.

Essayah muistutti niin ikään, että päättäjien on rakentavasti pystyttävä kansalaisille viestimään, että ei ole kenenkään etu, jos Suomessa kaiken maailman salaliittoteoriat alkavat vellomaan.

– On todella tärkeää, että ymmärrämme, että tätä ei lähdetä poliittisesti jollakin tavalla hyödyntämään, koska kyse on kansakunnan terveydestä. Minusta se on niin tärkeä asia, että ei sellaiseen halpahintaiseen salaliittoteorioitten levittämiseen pidä kenenkään sortua.

– Kristillisdemokraatit ovat aina tuoneet esille sen, että rokotuksissa me olemme aina olleet sillä kannalla, että se on jokaisen ihmisen oma asia. Emme ole pakkorokotuksia olleet kannattamassa, mutta olemme vahvasti terveysturvallisuustoimenpiteitten takana, Essayah korosti.

 

Ylös