Sari Essayah’n joulukolumni: Ei vain kaunis kertomus vaan vapautus

24.12.2021 klo 10:16 Kolumnit Sari Essayah

Aktiivinen syksy on nyt takana päin. Siihen on sisältynyt eduskunnassa ensi vuoden budjettikäsittelyä, monia kauaskantoisia EU-asioita, kuten suomalaisten metsien ja maatalouden puolustamista sekä tammikuussa häämöttävät aluevaalit ja niihin liittyvä ehdokasrekrytointi ja alkanut vaalityö.

Meille nämä aluevaalit sopivat enemmän kuin hyvin; meillä on ehdokkaissa erittäin paljon sote-alan ammattilaisia ja sosiaali- ja terveydenhuollossa on paljon arvopohjaisia kysymyksiä kuten vanhusten, vammaisten, lasten ja nuorten hyvinvointiin liittyvät linjaukset. Muistetaan äänestää ja kannustaa muutkin tukemaan osaavia kd-ehdokkaita!

Meille nämä aluevaalit sopivat enemmän kuin hyvin; meillä on ehdokkaissa erittäin paljon sote-alan ammattilaisia.

Nyt on kuitenkin aika hengähtää joulun sanoman äärelle. Kuulin vuosia sitten kertomuksen suomalaisten seurakuntien ensimmäisistä käynneistä rajantakaisessa Karjalassa. Kommunismin romahdettua suomalaiset pitivät kulttuuritalolla joulujuhlan, jossa joulun sanomaa kerrottiin seimen, enkelten ja paimenten voimin.

Juhlan loputtua seimi ja muu rekvisiitta kumminkin tungettiin kulttuuritalon siivouskomeroon sankojen ja nuhruisten rättien keskelle. Monen mielessä käväisi jo ajatus, ettei saanut seimi arvoistansa kohtelua. Samassa hetkessä evankeliumin todellisuus muistutti, että eikö juuri näin Jeesus jättänyt taivaan loiston ja kirkkauden ja tullut tänne ihmisten maailmaan. Tänne, missä kultanauhat ja hopeanarut ovat usein kulissia, ja todellisuus likaista ja epätäydellistä. Sinne todellisuuden keskelle kuuluu evankeliumi.

Sen tähden Hän tuli, ei luomaan kaunista, nostalgista kertomusta, vaan vapauttamaan meidät synnin ja kuoleman vallasta.

”Älkää pelätkö, sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: Teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa.”

Haluan toivottaa koko puolueen puolesta Sinulle ja läheisillesi hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2022!

 

Ylös