Uusi Suomi: Kristillisdemokraattien Sari Essayah kerää eniten kehuja muilta kansanedustajilta

29.12.2021 klo 21:53 Politiikka Samuli Rissanen

Uuden Suomen keräämä 200 kansanedustajaa -haastatteluaineisto paljastaa, että kansanedustaja Sari Essayahin työ Suomen eduskunnassa on tehnyt vaikutuksen suureen joukkoon kollegoja.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayahin nimi nousee esiin selvästi muita useammin, kun Uusi Suomi kysyi yli sadalta kansanedustajalta kysymyksen ”kuka hallituspuolueen edustaja ja kuka oppositiopoliitikko on viimeksi tehnyt teihin eduskuntatyössä vaikutuksen.

Essayah sai kollegoiltaan 17 mainintaa. Niitä tuli erityisen paljon toisesta oppositiopuolueesta kokoomuksesta, peräti 11. Kokoomuksen lisäksi Essayah sai mainintoja keskustasta, vihreistä ja sosialidemokraateista, kun kansanedustajilta on kysytty heihin eduskuntatyössä vaikutuksen tehneistä kansanedustajista.

Essayahin jälkeen eniten arvostavia mainintoja on saanut sosialidemokraattien ensimmäisen kauden kansanedustaja Aki Lindén, yhteensä kahdeksan mainintaa. Niitä tuli sosialidemokraateista, keskustasta, perussuomalaisista ja rkp:sta.

Essayah’n osaamista ja paneutumista kehutaan laajalla rintamalla.

Essayah’n osaamista ja paneutumista kehutaan laajalla rintamalla. Esimerkiksi vihreiden kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto arvioi, että Essayah on selvästi paneutunut vähäosaisten ja köyhien ihmisten auttamiseen ja eriarvoisuuden vähentämiseen.

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan ajattelua ja toimintalinjaa kertoo katselleensa ihaillen myös kokoomuksen Ilkka Kanerva.

Kun Essayahilta itseltään kysytään kolmea ominaisuutta tai asiaa, joista hän uskoo hyötyvänsä kansanedustajana, hän nostaa esille kokemuksensa päättäjänä, kauppatieteiden maisterin koulutuksensa ja ulospäin suuntautuneisuutensa.

Kiitelty kansanedustaja puolestaan antaa itse kiitosta kokoomuksen Heikki Vestmanille ja keskustan Markus Lohelle.

– Nyt jos ensin nostan esille oppositiopoliitikon, kollegan, niin Heikki Vestman, joka on tuore kansanedustaja Uudeltamaalta. Hän on tehnyt vaikutuksen osaamisellaan ja laaja-alaisella kiinnostuksellaan.

– Hallituspuolueen kansanedustajana nostan esille Markus Lohen, joka on myös pidempiaikaisen kollega täällä talossa. Hänen kanssaan esimerkiksi talousvaliokunnassa tehtiin hyvää yhteistyötä, Essayah kertoo Uuden Suomen haastattelussa.

 

 

Ylös